Ziua Eroilor marcată la Satu Mare, Carei şi Negreşti Oaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Eroilor a fost sărbătorită, joi,şi în cele mai importante oraşe ale judeţului Satu Mare. Astfel la Satu Mare, Carei şi Negreşti Oaş, autorităţile locale şi judeţene, reprezentanţii partidelor politice, veteranii şi elevii au depus coroane la Monumentele Ostaşului Român în cinstea eroilor căzuţi în războaiele pentru apărarea ţării.

La Satu Mare festivităţile au început la ora 11:30, la placa memorială de pe Palatul Administrativ – unde au fost depuse coroane şi jerbe de flori – au continuat la Cimitirul Eroilor şi s-au încheiat la Monumentul Ostaşului Român. După intonarea Imnului de Stat al României, a fost oficiat un serviciu religios, au fost rostite alocuţiuni despre însemnătatea acestei zile şi au fost depuse coroane de flori. Manifestarea s-a încheiat cu un scurt program artistic şi defilarea Gărzii de Onoare.

Ziua Eroilor a fost marcată la Carei la Monumentul Ostaşului Român din printr-un scurt moment solemn, care s-a desfăşurat în prezenţa oficialităţilor municipiului, a reprezentanţilor partidelor politice, a asociaţiilor, a elevilor de la instituţiile de învăţământ şi a locuitorilor din municipiul Carei.

image

Bogdan Georgescu, directorul Direcţiei de Cultură a municipiului Carei a deschis evenimentul cu o scurtă cuvântare despre semnificaţia Zilei Eroilor, apoi preoţi din cadrul Parohiei Ortodoxe române Carei au oficiat un Te Deum, după care s-au depus coroane din partea oficialităţilor locale, a partidelor politice, a asociaţiilor şi a instituţiilor de învăţământ careiene, în cinstea eroilor.

Ziua Eroilor a fost marcată şi la Negreşti-Oaş printr-un Te Deum oficiat de preoţii din oraş şi depuneri de coroane de flori la Obeliscul Eroilor din parcul central. La eveniment au participat primarul Aurelia Fedorca, consilieri locali, şefi de instituţii din oraş sau reprezentanţi ai acestora, alături de simpli cetăţeni.

Vă mai recomandăm

FOTO Ziua Eroilor la Bacău. Fanfară, coroane de flori, ceremonie religioasă, autorităţi şi costume populare

Ziua Eroilor s-a lăsat cu leşinuri în Râmnicu Vâlcea. Un militar şi o elevă au primit îngrijiri medicale

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite