Un primar PSD deplânge moartea lui Nicolae Ceauşescu: „25 decembrie 1989, ziua în care a murit o ţară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Daniel Balogh regretă „Epoca de Aur” şi pe Nicolae Ceauşescu. FOTO Facebook / D. Balogh
Primarul Daniel Balogh regretă „Epoca de Aur” şi pe Nicolae Ceauşescu. FOTO Facebook / D. Balogh

Primarul comunei Craidorolţ, din judeţul Satu Mare, Daniel Balogh (PSD), a postat pe Facebook un mesaj care a stârnit imediat reacţii. Balogh deplânge moartea dictatorului Nicolae Ceauşescu, executat chiar pe 25 decembrie, în 1989.

Au trecut 32 de ani de la moartea soţilor Nicolae Ceauşescu, cuplul care a condus destinele României comuniste timp de aproape trei decenii. În tot acest timp, au fost realizate o serie de proiecte importante, însă preţul a fost unul uriaş şi a fost plătit de poporul obligat să flămânzească şi să stea în frig, în timp ce nomenclatura comunistă ducea un trai de neimaginat pentru românul de rând.

Chiar şi aşa, numeroşi români duc dorul „Epocii de Aur” uitând sărăcia şi umilinţa şi îl elogiază pe Nicolae Ceauşescu ca pe un conducător strălucit. 

Este şi cazul primarului PSD Daniel Balogh, care conduce comuna sătmăreană Craidorolţ şi care a postat o fotografie cu Nicolae Ceauşescu. Pe fotografia în culorile tricolorului scrie „25 decembrie 1989, ziua în care a murit o ţară”, iar mai jos un citat pe care i-l atribuie lui Nicolae Ceauşescu: „Trăiască Republica Socialistă România liberă şi independentă! Moarte trădătorilor! Istoria mă va răzbuna!”

Reacţiile nu au întârziat, iar cele mai multe au fost dezaprobatoare. „Cum Doamne Dumnezeule ai putut posta asa ceva? Ce ai facut tu aici e o insultă adusă oamenilor nevinovaţi împuşcaţi şi chinuiţi pe toată durata regimului comunist! Să înţeleg că ăsta e mesajul tău la adresa celor morţi la Revoluţie, împuşcaţi la ordinul lui Ceauşescu! Asta le urezi tu românilor de aceste sfinte sărbători?”, a întrebat cineva. „Jenant, foarte jenant să postezi aşa ceva”, a scris altcineva. 

Totuşi, postarea a strâns şi 46 de aprecieri, iar cineva a postat chiar o icoană cu Maica Domnului, probabil fără să ştie cel puţin că soţii Ceauşescu erau atei, iar comuniştii dispreţuiau şi detestau tot ceea ce era religios.

Vă mai recomandăm şi:

Un român, primul infractor condamnat în toată istoria Elveţiei pentru că a aruncat în aer un bancomat. Decizie dură luată de instanţă

Emil Boc, mesaj dur pentru antivaxxeri: „S-ar putea să avem cu o farfurie mai puţin la masa de Crăciun“ | VIDEO 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite