Un bărbat din Oaş a murit în Anglia după ce şi-a tăiat gâtul, din greşeală, cu lama de la drujbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Bulbuc se afla în timpul programului de muncă, la toaletarea pomilor. O defecţiune a drujbei a făcut ca lama acesteia să îi secţioneze tânărului o parte din gât, ceea ce a dus la moartea sa.

George Bulbuc, de 31 de ani, originar din Negreşti Oaş dar crescut la Târşolţ, judeţul Satu Mare, a sfârşit tragic în această săptămână în Anglia. Acesta a murit în timpul serviciului, după ce şi-a tăiat gâtul cu lama de la drujbă.

George Bulbuc se afla în Anglia din anul 2002 şi lucra ca şi tăietor de lemne la toaletarea copacilor. Făcea meseria cu plăcere şi era cunoscut de cei din jur ca un om mereu vesel. Acesta se afla în timpul programului de muncă, căţărat într-un copac în care lucra, în momentul în care lama drujbei sale s-a rupt şi i-a secţionat gâtul. Moartea acestuia a survenit imediat, conform stirii publicate de cei de la www.express.co.uk

Tânărul sătmărean a fost găsit de cineva din vecinătate, copilul unei familii.

„Era înainte de masă. Fiica mea a ieşit afară şi pe urmă m-a chemat şi pe mine spunându-mi că trebuie să văd asta, este un bărbat în copac. L-am văzut cum atârna. Înainte cu 20 de minute ieşisem afară şi am auzit sunetul drujbei. Nu făcea contact cu nimic. Nu am văzut să fie sânge în jur, nu aveam ochelarii la mine. L-am văzut doar cum atârna din copac”, afirmă o femeie, citată de aceeaşi sursă.

Fratele lui George,Ioan, de 27 de ani a fost primul care a aflat vestea. Acesta are aceeaşi meserie ca frateleu său şi nu i-a venit uşor să accepte tragedia.

„A fost fratele perfect. A fost tată, avea un băieţel de un an. Locuiam împreună într-o casă în Beckenham”, afirmă frateleu său, citat de cei de la www.express.co.uk

George urma să împlinească 32 de ani săptămâna viitoare. Rudele din ţară au aflat de tragedie şi sunt distruse. El îşi pregătea reîntoarcerea în România, având o casă în contrucţie, în care investea banii câştigaţi în Anglia. 

„Acasă când venea în vacanţă,lucra pe casă. Numai de bine am auzit de el, băiat foarte muncitor. Casătorit, nu cu fată de la noi, dar la noi are casa. Maică-sa probabil e acasă, o tragedie mare pentru ei”, afirmă un alt vecin din sat. 

Această tragedie nu e singura din zonă, astfel de veşti proaste venind frecvent acasă, la părinţi şi neamuri, din partea celor plecaţi la muncă în străinătate. Primarul comunei Târşolţ afirmă că astfel de tragedii sunt frecvete.

„Am auzit şi eu astăzi despre accidentul de muncă pe care l-a avut Bulbuc Grigore. Părinţii lui, amânoi sunt din Târşolţ, ei au stat la limita dintre Târşolţ şi Boineşti. Am vizitat de câteva ori familia. În ultimii ani, acolo unde stau ei, spre pădure, nu mai locuieşte nimeni. A plecat de tânăr, ca majoritatea din zona Oaşului, îl ştiu de băiat bun şi pe el şi pe fratele lui, dintr-o familie mai modestă. De astea se întâmplă săptămânar, lunar, îi aduce aşa înapoi. Se întâmplă des să fie astfel de accidente”, afirmă primarul comunei Târşolţ, Grigore Pop

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite