Strategia de vaccinare anti-Covid-19, discutată în Satu Mare. Campania începe în luna ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instituţia Prefectului Satu Mare a analizat campania anti-Covid-19 Foto Instituţia Prefectului SM
Instituţia Prefectului Satu Mare a analizat campania anti-Covid-19 Foto Instituţia Prefectului SM

Primele decizii privind strategia de vaccinare anti-Covid-19 în judeţul Satu Mare au fost deja luate. Campania de vaccinare se va realiza începând cu luna ianuarie 2021.

Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud, a analizat strategia de vaccinare anti-Covid-19 la nivelul judeţului Satu Mare, cu şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Aceştia au discutat despre posibilele locaţii pentru desfăşurarea campaniei, respectiv despre data de începere.

Autorităţile locale au stabilit că începând din luna ianuarie 2021 campania de vaccinare anti-Covid-19 se va realiza în trei etape. 

Prima vaccinare va fi destinată personalului din sistemul medical public şi privat, în timp ce a doua etapă prevede vaccinarea personalului de îngrijire şi a persoanelor instituţionalizate în cele 41 de centre rezidenţiale din judeţ şi a şi personalului care deserveşte activităţi critice (de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educaţie, alimentaţie sau energie). 

Ultima etapă de vaccinare presupune vaccinarea întregii populaţii.

În judeţul Satu Mare vaccinarea în prima etapă se va face în ambulatoriile de la nivelul unităţilor spitaliceşti din Satu Mare, Carei, Negreşti-Oaş şi Tăşnad. Vaccinarea populaţiei este propusă a se realiza în 8 unităţi administrativ-teritoriale care vor aronda întreaga arie administrativ-teritorială a judeţului, respectiv în municipiul Satu Mare (cu 5 locaţii), Carei, Negreşti-Oaş, Tăşnad, Poiana Codrului, Supur, Medieşu Aurit şi Gherţa Mare - fiecare cu câte o locaţie. 

”Aceste propuneri au fost transmise pentru avizare Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. Principalele locaţii identificate sunt de tipul sălilor de sport, respectiv locaţii de capacitate mare care pot asigura accesul direct al persoanelor fără a perturba alte activităţi, o separare a fluxurilor şi a tuturor circuitelor sanitare necesare. Vaccinarea persoanelor nedeplasabile se va face cu ajutorul unei caravane mobile”, transmit reprezentanţi Instituţiei Prefectului Satu Mare.

Vă recomandăm să mai citiţi:

De ce se opune OMS vaccinării obligatorii anti-COVID-19

A fost publicat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Care sunt efectele adverse

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite