Satu Mare: Filarmonica ”Dinu Lipatti” în turneu european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orchestra filarmonicii sătmărene a pelcat într-un turneu european. Printre ţările colindate până azi se numără Germania, Franţa, urmând ca mâine să cânte la Bruxelles şi Zutphen.

Artiştii sătmăreni ai filarmonicii „Dinu Lipatti” au pornit săptămâna trecută într-un turneu european, vizând ţări şi oraşe importante din punct de vedere cultural. Primul concert susţinut a fost cel din Germania, oraşul Hilden.
Orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti se află în turneu european începând de miercuri, 18 august, când muzicienii au ajuns la Hilden, în Germania, prezentând un program de care sătmărenii au avut parte în cadrul primului concert simfonic în aer liber. Acelaşi program a fost prezentat şi la Nordkirchen, vineri – 20 august.
Sâmbăta, orchestra a cântat la Paris, iar duminica la Biserica Sf. Magdalena din Madeleine. După o zi de pauză, mâine Filarmonica sătmăreană va concerta la Bruxelles, în Catedrala St. Michel et Gudule.
Joi, 26 august are loc concertul cameral al ansamblului “Consonantia” în capela castelului Benrath, de lângă Düsseldorf, program prezentat şi la Satu Mare la Palatul Episcopiei Romano-Catolice.
Vineri 27 august orchestra va cânta în oraşul olandez Zutphen, iar în seara de sâmbăta, 28 august, va concerta în aer liber, în grădina castelului Benrath. Concertele sunt dirijate de maestrul Franz Lamprecht, care este şi organizatorul turneului.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite