Rezultate dezastruoase la simularea testelor naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La simularea pentru Evaluarea Nationala au fost inscrisi 7.440 de elevi. S-au
prezentat 3.025 la Limba Romana si 3.075 la Matematica FOTO: realitatea.net
La simularea pentru Evaluarea Nationala au fost inscrisi 7.440 de elevi. S-au prezentat 3.025 la Limba Romana si 3.075 la Matematica FOTO: realitatea.net

Simulările celor două examene naţionale, Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională, nu i-au prins prea pregătiţi pe elevii din Satu Mare. Rezultatele simulărilor sunt dezastruoase.

Aproximativ 30% dintre elevii de liceu din judeţul Satu Mare care au participat la simularea examenului de bacalaureat au reuşit să obţină note peste 5, rezultatele simulării fiind similare cu cele de la sesiunile de bacalaureat susţinute în anul 2012 de elevii din judeţ. La simularea pentru Evaluarea Nationala au fost inscrisi 7.440 de elevi si s-au prezentat 3.025 la Limba Romana si 3.075 la Matematica. Cum era de asteptat, cele mai mici note au fost la proba de matematica. Note de peste 5 au obtinut 1.749 dintre elevii prezenti la Limba Romana si 746 la Matematica. 

Simularea examenelor s-a desfasurat in perioada 22-31 ianuarie. Scopul organizării acestor simulări este acela de diagnoză, de a obţine rezultate pe care să se bazeze organizarea şi desfăşurarea activităţilor viitoare, de pregătire a examenelor naţionale, pe parcursul semestrului al doilea. În primul rând examenele de simulare s-au dorit a fi o evaluare a stadiului în care se află pregătirea elevilor, iar în al doilea rând s-a urmărit familiarizarea elevilor cu procedura examenelor naţionale.  Potrivit pirtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Mariana Brumoiu, nu au fost semnalate situaţii deosebite, activitatea de evaluare desfăşurându-se conform procedurilor în vigoare . Subiectele au avut un caracter unic la nivel de judeţ şi au fost realizate de comisiile consultative pe discipline sub directa îndrumare şi coordonare a inspectorilor de specialitate. Corectarea lucrărilor s-a realizat de către profesorii din unitatea şcolară.

În urma raportului întocmit la nivelul judeţului şi la nivelul fiecărei şcoli, se vor discuta rezultatele obţinute cu elevii şi părinţii, cu profesorii de specialitate şi se vor lua măsuri pentru îmbunătăţirea/remedierea situaţiilor problemă. Fiecare unitate şcolară, în funcţie de rezultatele obţinute îşi va revizui planul de măsuri întocmit la începutul anului şcolar, iar Inspectoratul Şcolar al Judeţului Satu Mare va monitoriza implementarea

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite