Răsturnare de situaţie în cazul dublei crime de la Satu Mare. Câinele de urmă a „mirosit“ un alt suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
crime satu mare. foto presasm.ro

Răsturnare de situaţie în cazul dublei crime din judeţul Satu Mare. Principalul suspect ar fi un localnic cu antecedente penale, iar cei doi bărbaţi de etnie romă au fost scoşi din cercul de suspecţi.

Pentru a elucida iţele dublei crime din Bârsău de Sus, poliţiştii sătmăreni au apelat la un câine de urmă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Teba, patrupedul care împreună cu conductorul său a fost distins cu titlul de „Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române, i-a condus pe oamenii legii pe o nouă pistă. Acesta a dus echipele de cercetare spre locuinţa unui bărbat din localitate, iar casa acestuia este percheziţionată de către poliţişti. 

Cei doi bărbaţi de etnie romă s-au aflat în zonă la momentul nepotrivit

Cei doi bărbaţi de etnie romă au fost scoţi din cercul de suspecţi după ce au fost audiaţi o noapte întreagă. Jurnaliştii de la Presasm.ro au reuşit să obţină o declaraţie de la cei doi bărbaţi. Potrivit acestora, s-ar fi aflat în zonă la momentul nepotrivit.

Practic unul dintre bărbaţi a mers acasă la una dintre victime pentru a vinde plăpumi. I-a vândut trei bucăţi, după care a mers la vecina ei pentru a o întreba dacă nu doreşte să cumpere şi ea ceva. Astfel, toţi trei au mers acasă la femeie, dar a intrat doar vecina, unul dintre bărbaţi a rămas în maşină, iar celălalt în faţa locuinţei. Când a văzut că nu mai iese femeia, acesta din urmă a mers la soţul ei pentru a-i cere banii pentru produsele achiziţionate de nevasta lui. 

„A intrat şi nu a mai ieşit afară. Am strigat, nimeni nu a zis nimic. Timp de 20 de minute am aşteptat afară, ca să îmi dea banii sau plapuma. Am văzut că nu vine între timp şi m-am dus la soţul ei şi i-am zis că soţia a intrat în casă şi nu a mai venit nici cu banii, nici cu pătura. S-a dus dânsul, nu era nimeni. Bătea la uşă. Uşile erau închise. Am fost cu cuscrul meu în maşină, el nici nu a coborât din maşină”, a declarat unul dintre bărbaţi pentru Presasm.ro.

Declaraţiile celor doi bărbaţi. Sursă VIDEO: Presasm.ro

Bărbaţii au mai arătat că s-au legitimat în faţa poliţiştilor ca fiind de naţionalitate română, nu maghiară. 

Anchetatorii nu exclud varianta ca cea de-a doua femeie să fii fost omorâtă pentru ca criminalul să îşi ascundă urmele, deoarece, probabil aceasta a surprins scena crimei. Mobilul crimei rămâne jaful, având în vedere că femeia în casa căreia a intrat criminalul avea mii de euro primiţi de la fiul ei plecat la muncă în străinătate. 

Două femei în vârstă de 54 de ani şi alta de 63 au fost găsite decedate în casa care aparţinea primei victime. Trupurile acestora, pline de vânătăi, au fost găsite de către una dintre rudele victimei, care le-a zărit de pe geam, căzute la podea.

Citeşte şi

Un pacient ars refuzat de spitalele din România a fost trimis la o clinică din Viena pe cheltuiala patronului său

Suspecţii în cazul dublei crime din Satu Mare sunt liberi. De ce nu au fost puşi sub acuzare cei doi cetăţeni unguri

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite