Pregătirile pentru Zilele Partium au intrat pe ultima sută de metri.  90 de firme au sponsorizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele Culturale Maghiare Partium au ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediţie şi vor ţine, în premieră, 10 zile. Organizatorii au pregătit peste 150 de programe culturale pe 10 scene.

Începând din acest weekend, timp de zece zile, oraşul va intra într-o stare de sărbătoare continuă. Zilele Culturale Partium debutează în 19 august şi vor dura până în 28 august, promiţând peste 150 de programe artistice pe cele cinci scene.

Evenimentul va cuprinde tot oraşul, de la Grădina Romei până în Piaţa 25 Octombrie, aceste două locaţii fiind cele de top când vine vorba de concerte, grădina Romei găzduind chiar două scene. O altă scenă, unde vor avea loc majoritatea programelor culturale din timpul săptămânii va fi amplasată la Turnul Pompierilor. Timp de trei zile va fi reînviată o scenă care nu a mai fost amplasată în acea locaţie de Zilele Partium de 13 ani, respectiv pe strada 1 decembrie. De asemenea o altă scenă mai mică va funcţiona în curtea Muzeului de Artă.

Organizatorii au transmis ultimele detalii cu privire la eveniment în cadrul unei conferinţe de presă. Nu au lipsit reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, primăria şi Consiliul Judeţean fiind sponsori ai evenimentului în proporţie de 25%.

„Îmi pare foarte bine că la această ediţie jubiliară au reuşit să pună în funcţiune un program calitativ. Mă bucur că se dezvoltă şi numărul locaţiilor aferente acestei manifestări. Avem Grădina Romei, o locaţie foarte frumoasă pentru evenimente cultural-gastronomice, dar e foarte bine că folosim şi această piaţetă din jurul Turnului Pompierilor. Oraşul nostru trebuie să fie caracterizat de cât mai multe evenimente culturale de calitate”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor

„În judeţul Satu Mare sunt multe festivaluri, dar acesta, în ultimii 15 ani, s-a dezvoltat foarte mult, fiind de interes şi pentur străini. În program regăsim multe evenimente de calitate, care atrag lumea. Reuşim cu acest eveniment să stimulăm viaţa culturală din tot judeţul dar şi din judeţele învecinate. În ultimii 14 ani nu cred că mai există multe persoane care nu au fost prezente la acest eveniment şi să zică pe urmă că nu vor mai participa. Din contră, la următoarele ediţii toţi îşi aduc şi prietenii cu ei”.,a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba.

Referitor la finanţare, Consiliul Judeţean şi cel Local au contribuit cu 25% din bugetul evenimentului, restul fiind suportat desponsorizări private. Nu mai puţin de 90 de firme au răspuns afirmativ ideii de a sponsoriza Zilele Culturale Partium.

„Ne bucură că deja sunt firme pe care nici nu le contactăm noi, că ne sună ele şi se oferă să ne sponsorizeze pentru eveniment. Pentru noi e o dovadă că evenimentul este unul de interes pentru mediul privat, unde o firmă se poate promova”, a afirmat Stir Peter, organizatorul evenimentului.

Şi din Ungaria au venit fonduri pentru aceste eveniment, prin diferite instituţii publice, la fel cum organizatorii au accesat fonduri şi prin anumite proiecte culturale câştigate.

Pe lângă Asociaţia Identitas şi UDMR, în organizare au mai fost cooptate alte 25 de ONG-uri de cultură şi de tineret, care îşi vor aduce aportul ca sărbătoarea să fie una reuşită.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite