Percheziţii la membrii unei reţele de falsificatori de bani. Ce au găsit anchetatorii în casele suspecţilor

0
0
Bani falşi SURSA FOTO Poliţia Română
Bani falşi SURSA FOTO Poliţia Română

Au fost făcute percheziţii în 20 de locuinţe din Satu Mare, Cluj şi Sălaj. Au fost confiscate sume importante de bani în lei şi diverse valute, droguri, ţigări de contrabandă, dar şi o armă deţinută ilegal.

Joi, 17 iunie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii  Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Satu Mare, Sălaj şi Cluj, la persoane bănuite de contrafacere de monede şi punere în circulaţie de valori falsificate.

Activităţile vizează o grupare de criminalitate organizată specializată în contrafacere de monede şi punere în circulaţie de valori falsificate.

Pentru opt persoane bănuite, au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Satu Mare, în vederea audierii.

Ca urmare a percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate şi indisponibilizate mai multe sume de bani în lei şi valută, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, stick-uri de memorie, imprimante, dispozitive GPS, 13.960 de ţigarete, 10 comprimate de ecstasy, 3 doze de substanţă albă purverulentă şi un pistol.

În prima fază a fost emisă o ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 42 de ani, din Zalău pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat şi punere în circulaţie de valori falsificate, însă acţiunea este departe de a se fi încheiat.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii  Organizate Oradea. În activităţi, au fost angrenaţi şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare.

Vă recomandăm şi

Şase persoane reţinute în dosarul de furt de combustibil de la o benzinărie din Alba. Ce au descoperit poliţiştii

Bărbat din Vâlcea, reţinut de poliţiştii din Bucureşti după ce ar fi vândut teste COVID falsificate - VIDEO

Mai multe - Satu Mare

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite