Nocturna Bibliotecilor, la Satu Mare: minirecital de muzică, desene tematice şi expoziţii de carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nocturna bibliotecilor este un eveniment de promovare a cărţii şi lecturii publice, iniţiat şi organizat la nivel naţional de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România   FOTO   arhivă
Nocturna bibliotecilor este un eveniment de promovare a cărţii şi lecturii publice, iniţiat şi organizat la nivel naţional de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România   FOTO   arhivă

Iubitorii de carte sunt invitaţi să participe, vineri seara, între orele 18.00 şi 24.00, la un maraton de activităţi desfăşurate în cadrul „Nocturnei bibliotecilor“, la Satu Mare.

Nocturna bibliotecilor este un eveniment de promovare a cărţii şi lecturii publice, iniţiat şi organizat la nivel naţional de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). În anul 2014, în premieră, această campanie va avea loc simultan în România şi Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Bibliotecarilor. Cu acest prilej, Biblioteca Judeţeană Satu Mare îşi va deschide porţile la ora 18:00, pentru a primi oaspeţi şi vizitatori cu evenimente speciale, activităţi culturale, artistice şi recreative pe timp de noapte, până în jurul orei 2300.

Programul Nocturnei Bibliotecii Judeţene Satu Mare cuprinde activităţi diverse, destinate tuturor categoriilor de public. Astfel, la ora 1800, în Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr”, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, urmată de prezentarea proiectului câştigat de instituţia gazdă, “Eu iubesc biblioteca!”, proiect ce va avea ca rezultat îmbogăţirea fondului de publicaţii cu un număr de 1.000 de cărţi.

De asemenea, programul va continua cu activităţi destinate copiilor, în intervalul orar 18.30-20.00, precum un minirecital de muzică, susţinut de Raluca Dumitru de la Cenaclul “Alfazet”, activităţi creative şi interactive (desene tematice “Biblioteca, lume de vis”, “Poveste din Templul Cunoaşterii”, Să găsim împreună mascota secţiei pentru copii, precum şi atelier de origami).

Un alt moment muzical va fi oferit participanţilor de către elevi ai Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, coordonaţi de prof. Anamaria Ardelean (2000-2030), urmat de prezentarea Proiectului interjudeţean “Ştafeta poveştilor”, cu participarea reprezentanţilor Casei Corpului Didactic şi a bibliotecarilor din sistemul bibliotecilor şcolare şi expoziţie cuprinzând produsele implementării acestui proiect (2030-2100).

O temă mereu în actualitate, “Modalităţi de valorificare a patrimoniului Colecţiilor Speciale de la Biblioteca Judeţeană  Satu Mare” va fi prezentată şi susţinută de o expoziţie de carte cuprinzând documente din Fondul de patrimoniu, în intervalul orar 2100-2115. Acordurile muzicii clasice se vor face auzite printr-un minirecital de arii şi lied-uri susţinut de Mitraşca Rebecca Astrid şi prof. Meszaros Gergely de la Liceul de Arte “Aurel Popp” (2115-2130).

Reprezentanţi ai Muzeului Judeţean Satu Mare (Robert Gindele, şeful secţiei de arheologie şi Maria Lobonţ-Puşcaş, şefa secţiei de etnografie şi folclor) vor face cunoscute publicului participant ultimele descoperiri arheologice şi catalogul de ceramică din colecţia  instituţiei (2130-2145).

Momentele lirice şi acordurile muzicii folk vor aparţine membrilor Cenaclului “Alfazet”, tineri artişti sătmăreni, creatori, interpreţi, şi iubitori ai istoriei şi civilizaţiei (2145-2215). Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr” va fi recucerită de “Fantezii muzicale” cu elevi ai Şcolii de Arte Satu Mare (2215-2300).

Alte activităţi:

- Expoziţii tematice şi de promovarea cărţii: “Să învăţăm limbi străine” şi “Din comorile colecţiilor Sălii de lectură”;

- Raftul cititorilor şi al donatorilor de carte “Dar din dar pentru sătmăreni”;

- Eliberarea gratuită a permisului de intrare pentru cei care vor să se înscrie la bibliotecă.

Sursa: Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Vă recomandăm şi

„Nocturna Bibliotecilor” la Cluj:  6 ore de teatru, filme şi cărţi

Încep Zilele Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul”

Fostul şef al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti a fost arestat pentru că ar fi cumpărat la suprapreţ volume „rare”

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite