Noapte Europeană a Muzeelor la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de sâmbătă spre duminică, sătmărenii vor avea acces gratuity la toate expozițiile din muzee. Cele două muzee sătmărene, Muzeul Județean și cel de Artă, au pregătit programe speciale pentru noaptea de sâmbătă spre duminică.

Sătmărenii vor avea acces gratuit în toate sălile muzeelor. Programul de vizită va începe sâmbătă, 14 mai, la ora 12.00, și se va încheia duminică dimineața, la ora 1.00.

Hapenning cu Dorel Găină
Fotograful clujean Dorel Găină este invitatul de onoare al serii de sâmbătă la Muzeul de Artă. Conferențiarul organizează o expoziție de artă contemporană în care îi va implica și pe amicii săi sătmăreni. „Nu este vorba de o expoziție de fotografie sau de peisaje, ci pur și simplu de artă contemporană. Lucrurile se vor întâmpla pe loc. Va fi un eveniment inedit la care îi invităm pe toți iubitorii de artă“, a precizat Felicia Grigorescu, directorul Muzeului de Artă.
Tot la Muzeul de Artă va putea fi vizitată şi cea de a XVI-a ediție a expoziției „Micul Prinț“, al cărei vernisajul va avea loc sâmbătă, la ora 18.30. Expoziția reunește artiști de toate vârstele din mai multe orașe ale țării, dar și din Austria, Franța și Anglia. „Expun copii, studenți și artiști plastici consacrați. Sunt foarte multe lucrări care vor fi expuse. Participă artiști din țară de la liceele și școlile de artă din București, Cluj, Constanța, Deva și Brașov“, a precizat Cristina Gloria Oprisa, artist plastic și organizator al expoziției. Artista spune că în fiecare an expoziția are câte o temă nouă din cartea lui Antoine de Saint-Exupery.
Sătmărenii mai pot vizita sâmbătă noaptea gratuit toate expozițiile permanente ale Muzeului Județean, dar și cele tematice „300 de ani de la Pacea de la Satu Mare“ și „Ţăranii şi comunismul". „Participarea nu e obligatorie la acest eveniment, dar noi considerăm că este o oportunitate binevenită pentru cei care nu vin prea dea să viziteze expoziţiile“, a declarat muzeograful Brăduţ Popdan.

Casă muzeu la Tășnad
În cadrul Zilei Internaţionale a Muzeelor, care va fi marcată în data de 18 mai, la Tășnad, de la ora 14.00, se va inaugura prima casă muzeu, situată în incinta ştrandului termal. Construcţia este specifică arhitecturii tradiţionale zonei de câmpie de la începutul secolului al XX-lea, fiind alcătuită din două camere şi o cămară. Vizitatorii vor putea admira cele mai valoroase obiecte arheologice, etnografice şi istorice descoperite în zona Tăşnadului.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite