JUSTIŢIE: Şantajiştii rămân în arest pe durata procesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flagrantul a avut loc în 11 mai pe o terasă din cartierul Micro 17
Flagrantul a avut loc în 11 mai pe o terasă din cartierul Micro 17

Dorel Tukacs şi Nicolae Fuşle nu vor fi eliberaţi din arest, după ce Tribunalul a respins recursul formulat de avocaţi. Tribunalul Satu Mare a respins ieri recursul formulat de interlopii Dorel Tukacs şi Nicolae Fuşle faţă de măsura arestării preventive.

„Tribunalul Satu Mare a respins recursul formulat de cei doi inculpaţi, astfel încât ei vor fi judecaţi în stare de arest. Totodată, dacă va fi cazul, din 60 în 60 de zile instanţa va fi obligată să verifice legalitatea şi temeinicia menţinerii arestului”, spune judecătorul Remus Nemeş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare.
Dorel Tukacs şi Nicolae Fuşle, aflaţi în arest, dar şi Bogdan Tărţan, cercetat în liberate, au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de şantaj şi asociere în vederea comiterii unor infracţiuni. Nicolae Fuşle mai este acuzat şi de ultraj şi loviri sau alte violenţe.
„Luni s-a încheiat urmărirea penală, am finalizat rechizitoriul şi l-am înaintat Judecătoriei cu propunerea de trimitere în judecată”, a declarat prim-procurorul Ana Rusu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.
Prinşi în flagrant
Tukacs, Fuşle şi Bogdan Tărţan au fost prinşi în flagrant în seara zilei de 11 mai, în timp ce încasau taxe de protecţie de la câţiva sătmăreni pe o terasă din cartierul Micro 17. În momentul flagrantului, ei aveau asupra lor 7.600 de euro, 16.517 lei şi 941 de dolari.
Cei trei au fost reţinuţi şi a doua zi au fost arestaţi pentru 20 de zile. Această măsură a fost prelungită ulterior în cazul lui Tukacs şi Fuşle la 29 de zile, în timp ce Bogdan Tărţan a fost eliberat şi i s-a interzis să părăsească localitatea.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Tukacs, Fuşle şi Tărţan riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani pentru şantaj, respectiv de la 3 la 15 ani pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Totodată, Fuşle va fi judecat şi pentru ultraj, respectiv loviri şi alte violenţe, infracţiuni comise în urmă cu două luni.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite