Judeţul Satu Mare a intrat, oficial, în Cartea Recordurilor, cu cel mai lung panou realizat din capace de plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suprafaţa totală a panourilor, puse cap la cap a însumat 125 de metri, fiind astfel cel ai lung panou realizat din capace de plastic, din România.

La sfârşitul anului trecut Agenţia pentru Protecţia Mediului a lansat proiectul intitulat „Milioane de capace - milioane de zâmbete”, un proiect educativ şi de reciclare care avea scopul de a sădi în comportamentul copiilor de grădiniţă şi de şcoală ideea colectării selective.

În proiect s-au înscris 92 de unităţi de învăţământ din judeţ, care au colectat capace, pe culori, şi flacoane, adunând împreună aproximativ 2,1 milioane de capace şi 4,5 tone de flacoane de plastic.

Unităţile de învăţământ au realizat din capacele adunate panouri cu scene dintr-un basm, iar acestea au fost puse cap la cap şi prezentate publicului şi oficialilor de la Asociaţia Cartea Recordurilor România în data de 9 iunie, pe stadionul Olimpia- Daniel Prodan. 

În total au fost realizate 48 de panouri cu o suprafată totală de 125 metri pătraţi, filmarea cu acestea fiind trimisă la Asociaţia Cartea Recordurilor care au comunicat în cursul zilei de miercuri celor de la Agenţia de Protecţia Mediului Satu Mare faptul că realizarea lor a fost omologată drept record, ca cel mai lung panou din capace de plastic din România. 

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite