FOTO Comerţ cu vechituri, în faţa celui mai reprezentativ liceu al oraşului Carei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă până azi, activitatea acestor comercianţi se desfăşura în incinta Pieţei, de câteva săptămâni încoace ei au fost mutaţi direct pe stradă
Dacă până azi, activitatea acestor comercianţi se desfăşura în incinta Pieţei, de câteva săptămâni încoace ei au fost mutaţi direct pe stradă

În municipiul Carei comerţul cu vechituri se face în faţa celui mai reprezentativ liceu al oraşului, aflat în vecinătatea Pieţei agroalimentare. Ideea i-a venit viceprimarului, ca o reacţie la cele  vizitate de  dumnealui prin străinătate.

Dacă până azi, activitatea acestor comercianţi se desfăşura în incinta Pieţei, de câteva săptămâni încoace ei au fost mutaţi direct pe stradă, deşi votul consilierilor UDMR din şedinţa Consiliului Local din 16 mai a fost pentru organizarea acestui comerţ cu vechituri în ziua de duminică.

Comerţul stradal cu vechituri pe  străduţa  de lângă  Liceul  Teoretic a fost susţinut  la şedinţa din 16 mai de către viceprimarul municipiului ca o reacţie la cele  vizitate de  dumnealui prin străinătate şi astfel să aplice şi în Carei acest tip de afaceri.

Deţinătorii de  lucruri vechi stau înşiraţi pe marginea magazinelor moderne, nu demult construite de primărie pentru a aduce Piaţa la nivel european, oferind posibilitatea comercianţilor de a-şi desfăşura activitatea în condiţii decente.

Piaţa agroalimentară din municipiul Carei a devenit în ultimul timp preponderent  piaţă pentru mărfuri industriale. Deşi au fost construite foarte multe spaţii comerciale din termopan, pe ambele laturi ale pieţei, care cuprind o ofertă vastă de mărfuri industriale, spaţiile alocate altădată producătorilor agricoli au fost invadate tot de mărfuri nealimentare.

Desi Careiul este o zonă cu potenţial agricol ridicat, preţurile produselor agricole din piaţă sunt mai ridicate ca în alte părţi şi deci careienii sunt dezavantajaţi. Producătorii agricoli se îndreaptă  spre alte localităţi, unde datorită concurenţei şi preţurile din pieţe sunt mai scăzute ca la Carei.

Promovarea unui Târg de vechituri şi antichităţi într-o locaţie decentă, cu toate utilităţile,deja existentă pe strada Oborului, a fost refuzată la şedinţa de CL din 16 mai. În acea locaţie există un spaţiu generos, asfaltat, grupuri sanitare şi sursă de apă.

Vă recomandăm şi

Pe piaţa asigurărilor din Republica Moldova au mai rămas 16 companii

Bărbat prins cu "paporniţa" plină cu ţigări de contrabandă din Republica Moldova

Incident sângeros în Piaţa 700 din Timişoara. Un tânăr de 17 ani a fost înjunghiat

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite