Cum trebuie folosite hainele cumpărate dintr-un magazin second hand: „Trebuie ştiut că sunt deja spălate de câteva zeci de ori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice articol din magazin trebuie spălat - foto: geozamfir.ro
Orice articol din magazin trebuie spălat - foto: geozamfir.ro

Magazinele second-hand prosperă în România în ultimii ani, pe fondul nivelului scăzut al majorităţii cumpărătorilor care le trec pragul.

Preţul hainelor este unul infim faţă de cele noi, ceea ce îi avantajează pe cei cu venituri reduse să îşi completeze garderoba în fiecare sezon. 

„Cei care ne trec cel mai mult pragul sunt pensionarii, care nu mai au cui arăta ce haine frumoase şi-au cumpărat, aşa cum se întâmplă în cazul tinerilor. Dar sunt şi dintre aceştia din urmă destul de mulţi care îşi cumpără haine second hand, doar că ei caută doar anumite articole, vin ţintiţi pe ceva, de obicei articole care nu se găsesc în toate magazinele şi care au încă preţuri mai greu accesibile”, afirmă Emanuel Berchiş, proprietarul unui second hand. 

Mulţi au avut surpriza ca la un astfel de magazin să găsească şi haine ca noi, la care să nu se vadă diferenţa faţă de cele din magazinele normale, unde au preţuri şi de 20 de ori mai mari. Cu toate că arată ca noi, există nişte recomandări cu privire la alegerea lor. 

„Dacă o bluză sau o pereche de blugi le cumpărăm de obicei cu gândul că vor mai intra la apă sau se vor mai lărgi după spălare, în cazul hainelor second-hand trebuie ştiut că acestea sunt deja spălate de câteva ori sau zeci de ori, deci nu se mai produc aceste modificări. În cazul adidaşilor în special, dar şi în cazul altor articole e foarte important să fie spălate înainte de purtare. Ele sunt spălate când sunt puse la raft, dar se acordă importanţă în primul rând imaginii hainelor şi nu să fie perfect curate. Mai ales adidaşii pot crea anumite ciuperci la picioare, de aceea oricât de curaţi ar fi şi de câte ori ar fi spălaţi după cumpărare, trebuie purtaţi cu şosetă.”, mai afirmă proprietarul magazinului.

În categoria celor mai puţin periculoase sau care nu au nevoie de prea multe îngrijiri după cumpărare se numără genţile pentru doamne şi jucăriile, care pot fi folosite imediat după cumpărare. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite