Cum se face spuma pentru cafea: de ce lovesc barmanii vasul cu lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spuma de lapte devine mai densă dacă se sparg bulele de aer din ea
Spuma de lapte devine mai densă dacă se sparg bulele de aer din ea

Barmanii ştiu câteva secrete când vine vorba de pregătirea spumei de lapte pentru capucino sau pentru alte produse. Dacă nu fac totul ca la carte, în ceaşca clientului ar putea ajunge un dezastru.

De câte ori nu te uiţi cu uimire la spuma de lapte din ceaşca ta de cafea? Şi tot de atâtea ori probabil ai observat un ritual pe care îl fac toţi barmanii, indiferent de barul, oraşul sau ţara în care te afli, respectiv bătutul vasului cu lapte de masă după ce laptele este cald.

Puţini sunt cei care ştiu care este motivul pentru care barmanii fac acest lucru. Richard, un barman cu câţiva ani de experienţă şi mii de cafele la activ pe lună, ne-a explicat de ce acest exerciţiu este necesar şi nu este doar un ritual.

„În momentul în care încălzeşti laptele în latieră, acesta se aerează. Se creează spuma, una pufoasă, dar plină de bule de aer. Când baţi latiera de masă o faci pentru a sparge aceste bule de aer din spumă, iar aşa ea devine mai densă şi se poate modela mai uşor în ceaşcă pentru a face diverse modele din spuma de lapte”, afirmă Richard.

Tot Richar explică ce fel de lapte e optim pentru ca spuma de lapte să fie una ca la carte, în cazul în care cineva doreşte să încerce să o facă acasă. Doar lapte cu o grăsime de 3,5% e bun pentru o spumă de lapte care să reuşească, cel de la 1,5% grăsime fiind prea slab pentru a putea realiza spuma.

Satu Mare

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite