Consilierii judeţeni dau undă verde depunerii unui proiect pentru un drum de 38 de milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierilor le-a fost cerut votul cu doar o zi înainte de termenul limită de depunere - foto: Adrian Caraba
Consilierilor le-a fost cerut votul cu doar o zi înainte de termenul limită de depunere - foto: Adrian Caraba

Proiectul pentru modernizarea drumului va fi depus prin PNDL, avândo valoare totală de peste 38 de milioane lei, din care Consiliul Judeţean cofinanţează puţin peste două milioane

Consilierii judeţeni sătmăreni s-au întrunit în şedinţă extraordinară astăzi, 15 noiembrie, pentru a discuta şi vota cele 9 puncte de pe ordinea de zi.

La şedinţă au fost prezenţi majoritatea consilierilor în exerciţiu, astfel încât a fost posibilă derularea şedinţei, ALDE având cei mai mulţi consilieri absenţi, în număr de trei.

Consilierii au avut de votat pentru început modificarea hotărârilor de consiliu judeţean princ are s-au constituit Consiliile de Administraţie a spitalelor din judeţ, începând cu cel de urgenţă, cel din pneuftiziologie  şi cel din Negreşti. De asemenwa s-a votat şi modificarea componenţei Autorităţii de Ordine Publică.

Cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi au fost cele legate de modernizarea drumului judeţean Beltiug - Beltiug Băi - Hurezu Mare - Corund - Bogdand - Hodod - limită de judeţ Sălaj. Este vorba de un proiect care este pregătit pentru a fi depus pe PNDL, având o valoare de 38 de milioane, din care doar 2,3 milioane sunt banii consiliului.

De asemenea s-a votat şi semnarea de parteneriate cu toate comunele prin care trece acest drum, pentru a se putea realiza intersecţiile cu drumurile comunale, precum şi asfaltarea a 25 de metri din drumurile comunale care intersectează drumul judeţean. Realizarea acestui drum se presupune că ar reduce timpul de parcurgere al distanţei Beltiug - limită de judeţ Sălaj cu aproximativ 15% din timp. Mâine este termenul limită de depunere al proiectului iar echipa Consiliului Judeţean va munci în această noapte pentru a termina dosarul, după cum afirmă preşedintele Pataki Csaba, care a promis şi poze pe facebook care să înfăţişeze munca aparatului de specialitate.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite