Vlad Rădoi este tânărul care „calculează” notele de la chitară

0
0

Reşiţeanul se pregăteşte pentru o specializare în domeniul informaticii atunci când va termina liceul. În timpul liber de la studiu, cântă în formaţia „Instinct”. Timp de doi ani în care s-a specializat în această artă, Vlad a trecut prin mai multe proiecte muzicale.

Vlad a descoperit în clasa a şaptea ceva ce i-a schimbat viaţa. „Ascultam din ce în ce mai multă muzică şi pentru că îmi plăcea am decis să urmăresc mai mulţi instrumentişti şi să cânt şi eu. Vorbeam cu părinţii despre acest fenomen care mi-a schimbat viaţa. Şi pentru că mama m-a văzut foarte interesat de acest lucru, mi-a făcut rost de la o prietenă de o chitară clasică”, îşi aminteşte tânărul.

L-au ajutat şi cursurile de specialitate de la şcoala de artă din Reşiţa şi apoi a mai luat câteva ore de la Răzvan Pomoja, membrul unei trupe reşiţene. „Am început cu simple acorduri, dar pentru că nu aveam o bază de cunoştinţe, am urmat câteva ore, dar de câţiva ani muncesc singur pentru că, dacă vrei cu adevărat chiar se poate. Asta, plus că există foarte multe surse de informare”, a spune chitaristul.

De la clasic, la electric

După câteva luni în care a învăţat „primi paşi” pe o chitară clasică, Vlad a  mai cântat la un intrsument acustic, apoi la unul electric. „Primele acorduri au fost pe chitara de la mama, apoi am cântat timp de un an pe una acustică şi după lungi eforturi am strâns bani pentru o chitară electrică şi pentru echipamentul necesar”, povesteşte reşiţeanul.

Timp de doi ani în care s-a specializat în această artă, Vlad a trecut prin mai multe proiecte muzicale. „O primă formaţie în care am cântat a fost Pain. Trupa era formată din patru membri şi cântam un rock mai dur, spre metal, dar din păcate genul nu era foarte căutat şi nu am avut parte de promovare”.

Primul concert

Chitarisul a apărut pe scene de amatori, la evenimente dedicate liceenilor. „Cântam la baluri, la concerte caritabile şi eram chemaţi mai mereu la concerte. După balul de caritate la care am participat, am format trupa Slide cu care am cântat aproximativ un an”.

Prima apariţie pe o scenă adevărată a lui Vlad a avut loc acum aproape trei ani, într-un club din Reşiţa. „La primul concert am cântat coveruri ale unor melodii clasice, făcute într-o manieră mai agresivă. Am avut noroc de un public care a apreciat ce am interpretat şi am fost aplaudaţi mai ales pentru că a fost un public ţintă”, spune chitaristul.

Noi proiecte

După acest proiect tânărul a fost contactat şi de membrii trupei Instinct, cu care cântă şi în prezent. „ Acum cântă la chitară solo alături de membrii acestei formaţii şi, în momentul de faţă, vreau să merg mai departe cu ei şi, de ce nu, să particip şi la alte proiecte”, a încheiat Vlad.

Întrebări şi răspunsuri
Care este genul tău muzical preferat?
În general, ascult toate genurile de muzică, dar în special rockul anilor ‘70 şi jazz-ul. Sunt genurile care m-au inspirat foarte mult în momentul în care am început să cânt.

Cu ce formaţie ai avut cea mai mare activitate?
Când am cântat în trupa Slide, am compus aproximativ trei piese alături de colegii din formaţie.

Ce proiecte pregăteşti?

Pe lângă formaţia Instinct, unde cânt de câteva luni, mai pregătesc un proiect de muzică ambientală. Împreună cu alţi prieteni, voi avea un concert în data de 4 iunie într-un club reşiţean.

Ce-i place
„Îmi place să stau la calculator, învăţ mai multe despre programarea pe web. Îmi place să stau cu prietenii. Îmi plac sporturile. De exemplu judo, schiul, snowbordingul. Urmăresc la televizor şi sporturi extreme, precum skydiving-ul”.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac omanenii care nu au talent şi îi critică pe alţii şi, de asemenea, nu îmi plac oamenii falşi. Nu îmi place că astăzi nu se pune accentul decât pe muzica comercială, iar arta actuală este, de fapt, un trend”.

Profil
Născut. 2 martie 1993 la Reşiţa.
Educaţie. Liceul Teoretic Traian Vuia , în clasa a X-a ,secţiia matematică-informatică.
Familie. Necăsătorit.

Reşiţa


Ultimele știri
Cele mai citite