VIDEO Strada Tudor Vladimirescu din Caransebeş inundată de o ploaie torenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mai veche problemă a municipiului Caransebeş a fost din nou subliniată de o ploaie torenţială demonstrând importanţa proiectului POS Mediu demarat de AquaCaraş

O ploaie torenţială extrem de puternică a paralizat practic circulaţia pe Str Tudor Vladimirescu din Caransebeş. Debitul a fost aşa puternic că el n-a mai putut fi preluat de sistemul de canalizare al oraşului, iar maşinile au trebuit să facă cale întoarsă.

Pentru că au mai fost astfel de ploi torenţiale şi canalizarea n-a făcut nici atunci faţă, municipalitatea de obicei blochează accesul autoturismelor pe acea zonă a străzii. Dar astăzi, fiind vorba de o ploaie torenţială, nu a mai fost timpul fizic necesar ca poliţia locală să ajungă şi să devieze circulaţia. Mulţi dintre şoferi, când au văzut strada inundată, nu s-au încumetat să treacă şi au făcut cale întoarsă.

Problema va fi rezolvată, însă, societatea AquaCaraş, care se ocupă cu sistemele de alimentare cu apă şi canalizare, accesând un proiect de 120 de milioane de euro, pentru reabilitarea tuturor reţelelor de canalizare din oraş, după standarde moderne, europene.Proiectul este finantat prin POS Mediu Axa prioritara „Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata” - Fonduri de Coeziune 82,64 % - Co-finantare nationala 17,36% şi este puţin întârziat de contestaţiile depuse. 

Curtea de Apel Timisoara a decis, irevocabil, sa admita plangerea formulata de Passavant Roediger GmbH cu privire la rezultatul procedurii de atribuire a contractului de lucrari pentru statia de epurare Caransebes, intorcand astfel o licitatie in valoare de 30 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro). Passavant Roediger GmbH, reprezentata de avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii, a obtinut castig de cauza in procesul prin care a fost contestat rezultatul licitatiei organizate de Aquacaras S.A. Resita. 

Citeşte şi:

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite