Un tânăr a fost împuşcat de un bătrân de 77 de ani, pentru că şi-a pierdut caii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Şuşca a supărat un bătrân de 77 de ani, care se odihnea pe câmp, la umbra unui copac. Pentru că evenimentul nu este singurul de acest gen, primarul se gândeşte să apeleze la un preot şi speră ca legea cerească să îl ajute mai mult decât poliţia.

O întâmplare ieşită din comun i-a pus pe jar pe locuitorii din comuna Târnova, la numai opt kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ. Asta pentru că un bătrân de 77 de ani şi-a făcut dreptate singur. Bătrânul, Martin Fraţ este recunoscut în localitate ca un „fabricant” de arme artizanale, fiind braconier o viaţă întreagă. Cel puţin, asta susţin oamenii. Evenimentul s-a consumat în acest weekend, când Vasile Şuşca, un tânăr rebel, de numai 26 de ani şi-a pierdut caii. „După ce am colindat satul după cai, m-am dus pe câmp în locul numit „Cioacă”. Nu i-am găsit niciunde. În drumul meu am dat de uica Martin, care era culcat peste puşcă la umbra unui copac”, spune tânărul. Acesta susţine că l-a întrebat de cai şi drept răspuns, a primit patru alice în piept şi în coastă.

Bătrânul l-a lăsat inconştient    

După ce l-a rănit, uica Martin a plecat de la locul cu pricina şi şi-a văzut liniştit de drum spre casă, în timp ce tânărul Vasile a zăcea inconştient la pământ.

Uica Marin l-a împuşacat pe tânăr de patru ori.

image

După 20 de minute de inconştienţă, Vasile şi-a revenit ca prin minune şi a plecat acasă, fără cai. După ce a ajuns, părinţii săi l-au văzut rănit şi însângerat întors ca dintr-un adevărat război. “Când l-am văzut plin de sânge, mi-am pierdut minţile şi nu mai ştiam în ce parte să o iau, să strig după ajutor”, îşi aminteşte cu groază mama băiatului, care a chemat-o pe asistenta din sat. Imediat, la casa tânărului a sosit une chipaj al poliţiei şi al ambulanţei, care i-au pansat şi îngrijit rănile. Poliţiştii s-au dus acasă la bătrân, ca să îl tragă la răsundere. Acolo, au avut parte de surprinză, pentru că pe lângă arma crimei au mai găsit o dăua puşcă, învelită într-o cămaşă. “Uico, nu am tras eu în el. A venit spre mine şi m-a ameninţat. A vrut să mă bată. Am luat-o la fugă şi în calea mea m-am ciocnit violent cu un prun. Ţeava puştii, fiind îndreptată spre el, s-a descărcat”, spune bătrânul violent, Martin Franţ. Pentru că în opinia bătrânului întâmplarea a fost un accident, acesta ar vrea ca tânărul să îi fie prieten în continuare. “Faţă de Martin Franţ s-a dispus începerea urmăririi penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, spune Adriana Beţa, inspectorul Adriana Beţa, din cadrul IPJ Caraş-Severin.      

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite