O bombă de aruncător neexplodată, descoperită în orașul Reșița

0
Publicat:

O bombă de aruncător, de calibrul 120 mm, rămasă neexplodată, a fost ridicată joi, din Reşiţa, de specialiştii pirotehnişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, după ce muniţia a fost descoperită în timpul efectuării unor lucrări de infrastructură în zona Mociur.

FOTO: ISU Caraș Severin
FOTO: ISU Caraș Severin

Potrivit unui comunicat al ISU Caraş-Severin, este a doua misiune de acest fel pe care o derulează, în ultimele zile, pirotehniştii, după ce miercuri după-amiază un echipaj a fost solicitat să intervină în oraşul Oraviţa unde a fost găsită o grenadă defensivă de mână, neexplodată.

Pirotehniştii atrag atenţia că muniţia rămasă neexplodată poate fi încă activă şi foarte periculoasă, iar manevrată necorespunzător poate provoca adevărate tragedii.

În acest context, cetăţenii sunt sfătuiţi ca în cazul în care găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe sau altele asemănătoare să apeleze numărul unic de urgenţă 112, pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, tăiate sau introduse în foc, mai arată ISU Caraş-Severin.

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite