Mai puţine zile de arest preventiv pentru teribilistul Cristian Ungur (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Ungur a ajuns astăzi în fața instaței cărășene, ca să conteste decizia Judecătoriei Caransebeș, de prelungire a mandatului de arestare cu încă 60 de zile. Atacul, se pare că, a fost de bun augur pentru că numărul zilelor de arest s-a împuținat de la 60 la 30. 

Avocaţii lui Cristian Ungur au încercat încă o dată să obţină punerea în libertate a tânărului, dar fără succes, ei mulţumindu-se doar cu reducerea numărului de zile de arest preventiv, de la 60, cât hotărâse Judecătoria Caransebeş, la 30. Tribunalul Caraş-Severin a admis în parte recursul prin care a fost atacată încheierea judecătorilor caransebeşeni.


Tertipuri avocăţeşti
Gheorhe Ciulei şi-a axat pledoaria pe faptul că tânărul teribilist nu mai constitue niciun pericol pentru societate. “Nu mai există condiţiile din momentul arestării preventive. Există o culpă concurentă a victimelor. Singura maşină de poliţie de la faţa locului a plecat şi el a crezut că s-a terminat concursul. A dispărut pericolul social pentru că el nu mai are carnet”, sunt doar câteva din motivele invocate de Ciulei. Totodată, apărătorul lui Cristian Ungur s-a legat de mediatizarea excesivă a cazului. Al doilea avocat al teribilistului, Dragoş Ploştinaru, a invocat la rândul său expunerea cazului în presă, dar a ridicat şi semne de întrebare cu privire la stabilirea reală a alcolemiei, sugerând că IML Timişoara a prezentat o concluzie falsă. Cosmin Bolosin a cerut casarea încheierii Judecătoriei Caransebeş şi punerea în libertate cu măsura interzicerii de a nu părăsi ţara sau localitatea. În subsiliar, a cerut diminuarea numărului zilelor de arest preventiv. Doar această ultimă cerere a fost admisă de instanţă.


Măsură excesivă
“În urma examinării recursului declarat de inculpat prin apărătorii săi aleşi, completul de judecată din cadrul secţiei penale a Tribunalului Caraş-Severin, învestit cu soluţionarea căii de atac, a apreciat că, respectivul recurs este admisibil în parte în sensul că, deşi se impune în continuare menţinerea în stare de arest a inculpatului, totuşi, durata de 60 de zile pe care s-a menţinut această măsură prin hotărârea Judecătoriei Caransebeş este excesivă, drept pentru care, s-a dispus casarea în parte a laturii penale a respectivei hotărâri şi diminuarea termenului de la 60, la 30 de zile”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, vicepreşedintele Tribunalului Caraş-Severin.
Din boxa acuzaţilor, Cristian Ungur a spus: “Regret cele întâmplate. Vreau să fiu judecat înb libertate”. Avocatul Cosmin Bolosin crede însă că nu mai e mult până când tânărul va fi pus în libertate. "Pentru noi este un pas mare. Am câştigat o luptă, mai e până câştigăm războiul", a spus Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite