Jucătorii disponibilizaţi de UCMR sunt dezamăgiţi de atitudinea clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedetele UCMR sunt dezamăgite de modul în care conducerea clubului le-a anunţat că nu li se vor mai prelungi contractele. Asta după ce jucătorii au pus umărul la câştigarea a trei trofee europene, dar şi a Cupei României la handbal, performanţă unică pentru gruparea reşiţeană.


Adrian Chebuţiu, preşedintele-director al UCM Reşiţa, anunţa în urmă cu ceva timp că lotul echipei de handbal a clubului va suferi transformări importante, iar acum, odată ce cortina a căzut peste sezonul 2009-2010, a trecut la remanieri. Pe unii dintre jucători i-a anunţat pur şi simplu că nu mai sunt interesanţi pentru UCMR şi că trebuie să-şi caute alte echipe la care să joace din toamnă. Altora le-a propus să continue sub culorile grupării reşiţene, dar cu condiţia să accepte o diminuare a salariilor. Aceştia din urmă au la dispoziţie zece zile pentru a da un răspuns favorabil sau pentru a anunţa că şi-au găsit angajamente mai bune în altă parte.
Butulija şi Tucanu, dezinteresanţi de UCM

Pe lista jucătorilor cărora nici măcar nu li s-a propus prelungirea contractelor expirate în această vară se află nume importante. Căpitanul Adrian Tucanu şi vedeta echipei, Bojan Butulija, sunt doar doi dintre cei care se despart de UCM. Au mai fost puşi pe liber Mihuţ Pancu, Nenad Damjanovic, Dusan Pasic şi Cistian Ionescu, acesta din urmă fiind cel mai vechi component al echipei şi unul din cei trei reşiţeni din lot.
“Mie nu mi s-a propus prelungirea contractului. Eu am auzit ceva înainte de Cupa României, dar n-am ţinut cont de asta şi am dat sută la sută pe teren. Îmi pare rău că trebuie să plec de la Reşiţa, pentru că m-am obişnuit aici, m-am simţit bine, eram iubit de fani şi eu, la rândul meu, i-am respectat. A fost o perioadă frumoasă din viaţa mea. UCMR nu s-a comportat însă ca un club mare, trebuia să ne spună din timp că nu mai are nevoie de noi, să ne putem căuta echipe”,  a declarat Bojan Butulija, omul care a jucat şi în piuneze pentru Reşiţa.
Pleacă şi căpitanul
Adrian Tucanu, căpitanul echipei timp de patru sezoane, a avut privilegiul de a ridica întotdeauna primul deasupra capului Cupa Challenge sau Cupa României. Acum este dezamăgit de atitudinea şefilor pe care i-a făcut fericiţi. “Contractul s-a terminat. Am discutat cu conducerea, dar nu a venit nicio ofertă concretă. În proporţie de 95 la sută, după patru ani frumoşi, voi pleca de la Reşiţa. În România, în general, se uită repede tot ce ai făcut bun. Mai stau vreo două săptămâni aici, după care plec acasă. Viaţa merge înainte, handbalul nu a început şi nu se va opri la Reşiţa. Urmează să analizez cele două sau trei oferte care există în acest moment”, a mărturisit Adrian Tucanu.
 În ceea ce-l priveşte pe antrenorul Gligore Czari, Chebuţiu i-a spulberat din start orice speranţă că ar putea rămâne numărul unu pe banca tehnică după ce a câştigat Cupa României. “Va veni un alt antrenor, dar Gligore Czari va rămâne aici, el va fi în continuare antrenor secund”, a precizat Chebuţiu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite