Investiţii de milioane pe Muntele Mic, pentru turiştii pasionaţi de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul teleschi poate transporta până la 1.800 de persoane pe oră.
Noul teleschi poate transporta până la 1.800 de persoane pe oră.

Investitorii se pregătesc să atragă turiştii pasionaţi de sporturile de iarnă cu investiţii uriaşe, ce depăşesc un milion de euro. Noul teleschi poate transporta 1.800 de persoane pe oră. Aşa că, acum, noua infrastructură concurează cu cea din ţările Uniunii Europene.

Noul sezon de schi aduce pentru turiştii de pe Muntele Min investiţii noi. Operatorii de turism ai zonei se pregătesc să pună în funcţiune un nou teleschi.

Acesta, dar şi celelalte investiţii care s-au făcut pentru atragerea turiştilor pe pârtiile din acestă zonă sunt de aproximativ 1,2 milioane de euro. ”Avem mai multe proiecte.

În curând vom mai demara un proiect pentru un alt teleschi.


Gheorghe Măran coordonează de 20 de ani liniil e de transport

Gheorghe Măran coordonează de 20 de ani liniile de transport.

La momentul actual, mai sunt funcţionale un telescaun şi un teleschi. În ce priveşte abonamentele, vrem să le mai introducem din acest an pe cele gen skipass, valabile pentru un întreg weekend”, a spus Horaţiu Buna, administratorul teleschiului.

Unul dintre cei care au lucrat la concretizarea proiectului de pe Muntele Mic este şi Gheorghe Măran. Acesta coordonează de 20 de ani instalaţiile de transport.

”Este o meserie frumoasă şi nu cred că aş putea să îmi petrec altfel timpul”, a spus şeful de instalaţii. Un sfârşit de săptămână pe pârtiile unde vor funcţiona cele trei instalaţii costă între 50 şi 100 de lei.

Start la lecţiile de schi 

Dacă instalaţia tot este montată, micii schiori se pregătesc să ia parte la antrenamente.

„Din data de 18 începem Tabăra de Iarnă, pentru cei care vor să înveţe să schieze. Deja pentru prima serie nu mai sunt locuri, pentru că sunt ocupate toate.


Coco Galescu, alături de cursanții de anul trecut

Coco Galescu, alături de cursanții de anul trecut

Alte două serii vom mai avea în luna ianuarie, în perioada 3-9 si 29 ianuarie-4 februarie”, a declarat alpinistul Cornel Galescu, unul dintre antrenorii micuţilor care vor să înveţe să schieze. În ce priveşte costul pentru cele cinci nopţi şi şase zile de antrenament, acesta este de 690 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite