Fostul director al Casei de Pensii a fost găsit incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Bîcleşanu
Cătălin Bîcleşanu

Cătălin Băcleşanu, fostul director al Casei Judeţene de Pensii a exercitat şi funcţia de Consilier local în cadrul Consiliului Local Moldova-Nouă, Judeţul Caraş-Severin, în perioada 20 iunie 2008 - 18 iunie 2012, perioadă în care ANI consideră că a fost în incompatibilitate

De asemenea, acesta a deţinut în cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin funcţiile publice de Director coordonator adjunct, respectiv Director coordonator (în perioada 25 septembrie 2009 - 12 iulie 2010), precum şi funcţia de consilier (în perioada 16 august 2010 - 06 aprilie 2012).

Astfel Bîcleşanu  a încălcat dispoziţiile art. 97, alin. (2), lit. a) şi b) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[...] Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă: pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales; până la încetarea funcţiei eligibile sau a funcţiei de demnitate publică, în cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit”.

Persoana  evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare“ subliniază ANI.

Citeşte şi:

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite