EXCLUSIV Nimeni nu are curaj să preia atribuţiile preşedintelui-director la UCM Reşiţa. Chebuţiu conduce de după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa

După arestarea preşedintelui-director al companiei reşiţene şi trimiterea lui după gratii alături de directorul executiv al acesteia, s-a ridicat problema numirii unui director interimar, pentru că nimeni altcineva nu are drept de semnătură la UCMR.  

Deşi s-au adunat astăzi pentru a treia oară în decurs de o săptămână, membrii Consiliului de Administraţie al SC UCM Reşiţa SA nu au reuşit să numească un preşedinte interimar până la posibila eliberare din arest a lui Adrian Chebuţiu. Deşi se vehicula ideea că vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Dan Obădău, va coordona activitatea grupului de firme în calitate de preşedinte interimar, întâlnirea de astăzi s-a încheiat cu o mare surpriză.

“Consiliul de Administraţie al SC UCM Reşiţa SA, întrunit în condiţiile prevăzute de lege, cu participarea tuturor membrilor, cu patru voturi pentru şi o abţinere, a hotărât următoarele: se constată că situaţia creată nu determină imposibilitatea exercitării funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de către domnul Adrian Chebuţiu; Nu se aprobă numirea unui preşedinte interimar al Consiliului de Administraţie, funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie fiind exercitată de către domnul Adrian Chebuţiu”, a precizat Sergiu Taban, purtătorul de cuvânt al companiei reşiţene.

Arestarea preventivă a celor doi şefi, acuzaţi de procurorii DNA că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Said Baaklini să dea un tun la bugetul de stat de 60 de milioane de euro, riscă să ducă la anumite blocaje. Până acum, angajaţii şi-au primit salariile, dar nimeni nu poate lua decizii majore şi asta împiedică pe viitor buna desfăşurarea a activităţii uzinei şi derularea contractelor.


Producţia merge mai departe
Numirea unui preşedinte interimar este absolut necesară. “Lumea e neliniştită fiindcă nu se ştie cine conduce. Conducerea UCMR-ului nu se condiseră vinovată de acuzele care îi sunt aduse şi, dacă ar mai fi să facă o dată, ar face la fel. Acesta a fost mesajul transmis oamenilor din uzină. Acum aşteptăm ca justiţia să-şi facă datoria şi sperăm să iasă bine. Cineva trebuie să preia conducerea executivă. Din punct de vedere al producţiei e nu sunt probleme, avem directorii care se ocupă de treaba asta, dar trebuie şi cineva care să coordoneze toate departamentele”, a precizat Jivomir Tovladiat, preşedintele Sindicatului Reşiţa 1771. 

Potrivit unor surse din interiorul UCMR, interimatul va fi asigurat de Dan Obădău, fost director al uzinei înainte de privatizare şi actual vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie. În altă ordine de idei, în anturajul DNA se vehiculează că în ancheta care îi vizează pe Chebuţiu şi Preda ar mai putea fi cercetaţi şi alţi angajaţi ai UCMR. “Nu ştiu dacă se va extinde ancheta, dar ştiu că sunt implicate foarte multe persoane din afară. Dacă cineva din UCM a făcut ceva, a făcut doar ca subordonat”, susţine Tovladiat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite