Cum înfruntă pacienţii de la Județean lipsa gărzilor la unele secţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Duda
Doina Duda

Din cauza lipsei finanţărilor în urmă cu zece ani a fost desfiinţată garda de la Secţia de Ortopedie de la Spitalul Judeţean Reşiţa. Astăzi, medicii de aici sunt chemaţi în plină noapte de acasă dacă gravitatea cazului necesită acest lucru.

dificări. Prioritare sunt gărzile distinct pe trei secţii, cum ar fi Psihiatria, Neurologia şi Ortopedia. La o scurtă vizită pe secţia Ortopedie, pacienţii spun că o astfel de gardă este mai mult decât necesară. Duda Dorina, de 58 de ani, din Reşiţa şi-a internat mama în urmă cu câteva zile cu diagnosticul de luxaţie de femur.

image

„Noi am avut norocul să venim de urgenţă de dimineaţă şi am găsit specialistul şi nu a fost nevoie să aşteptăm prea mult. Cu toate acestea garda pe timpul nopţii cred că este mai mult decât necesară“, spune Doina Duda. Norocoasă se declară şi Maria Rachici, de 60 de ani care a ajuns la spitalul din Reşiţa la ora 18.00, iar medical s-a întors din drum când a văzut gravitatea cazului.

image

„Eu am căzut de pe scară, iar de la Oraviţa am ajuns aici medical era pe plecare, dar s-a întors pentru că m-a văzut că urcam pe secţie“, a spus femeia. Martin Miloş, şeful secţie de Ortopedie spune că oameni ar fi suficienţie pentru organizarea gardei distinct, doar să se primescă aprobarea ministerului. „Urgenţe pot fi la orice ora din zi şi din noapte. Noi nu avem gardă organizată, dar în funcţie de gravitatea cazului venim şi de acasă“, spune Martin Miloş. Specialistul mai spune că un exemplu ar fi şi garda la domiciliu, aşa cum este la Spitalul din Vârşeţ, intituţie cu care medicii reşiţeni colaborează.

„Colegii mei sârbi au gardă la domiciliu. Este plătită cu aproape 40 la sută mai puţin decât cea normal, dar sunt disponibili 24 din 24“, a mai precizat şeful secţiei de Ortopedie din municpiul Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite