Cât îi costă pe reşiţeni să trăiască într-un oraş frumos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţia de epurare de la reşiţa a costat peste 13 milioane de euro.
Staţia de epurare de la reşiţa a costat peste 13 milioane de euro.

După doi ani de lucrări, locuitorii Reşiţa au o staţie modernă de epurare, dar mai îndură câteva luni şantierele. Investiţia totală a primului mare proiect finanţat din fonduri europene destinat municipiului de pe Bârzava se rică la peste 13 milioane de euro.

O parte a lucrărilor care au transformat Reşiţa în cel mai mare şantier au fost în sfârşit finalizate, Astfel, primul mare proiect realizat din fonduri ISPA, reabilitarea şi modernizarea Staţiei de Tratare a Apelor Uzate, a fost finalizat. „S-au achiziţionat echipamente moderne de automatizare şi monitorizare şi s-au efectuat lucrări noi, prin extinderea şi modernizarea unităţilor deja existente. Spre deosebire de vechea staţie de epurare, care avea doar treaptă mecanică, acum staţia beneficiază şi de o treaptă biologică şi de fermentare a nămolului“, a declarat directorul general al S.C. AquaCaras S.A., Anatoli Liber.



Prin Programul ISPA, judeţului Caraş-Severin i-au fost alocaţi peste 52,7 milioane euro, din care 67 la sută reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană. Programul ISPA include şi alte trei contracte de lucrări, pentru reabilitarea reţelei de apă din Reşiţa, dar şi cele din Anina, Băile Herculane, Bocşa, Caransebeş, Moldova Nouă, Oraviţa şi Oţelu-Roşu.

Mai au de aşteptat

Reşiţenii s-au arătat încântaţi de noua construcţie, dar spun că aşteaptă cu nerăbdare ca oraşul lor să revină măcar la foma iniţială. „Am înţeles că s-au primit mulţi bani pentru această lucrare. S-au terminat lucrările, dar sunt curioasă când se opresc şi celelalte lucrări“, s-a întrebat reşiţeanca Elena Cotârlă.
Şi pentru că lucrările la partea de modernizare a reţelei de apă, tot din cadrul ISPA, se desfăşoară peste termenul de finalizare, cei de la Aquacaraş anunţă o nouă oprire a apei. Astfel, mâine, de la ora 8.00 şi până la ora 23.00, cei din zonele Lunca Bârzavei, Zona Constructorilor, Calea Timişoarei, Triaj, Câlnic, Valea Ţerovei, Lunca Pomostului şi Moroasa II, vor fi nevoiţi să-şi facă provizii de apă.

Citat
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite