ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dosar penal, deschis după ce o secţie din Reşiţa a anunţat lipsa a 400 de buletine de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, după ce preşedintele unei secţii de votare din Reşiţa a anunţat că ar lipsi 400 de buletine de vot pentru alegeri prezidenţiale 2014, desfăşurarea procesului electoral nefiind însă afectată de acest incident.

„Referitor la situaţia de la o secţie de votare din Caraş-Severin, unde preşedintele secţiei a sesizat lipsa a 400 de buletine de vot, se fac verificări şi a fost întocmit un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Sesizarea a fost făcută şi la Poliţie şi la Biroul Electoral Judeţean. S-au cerut clarificări de la preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi de la locţiitorul acestuia“, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.
Tot referitor la acest caz, oficialul MAI a precizat că nu a fost necesară aducerea lor la Poliţie a celor doi membri ai secţiei de votare.

„Având în vedere că la fiecare secţie de votare s-au alocat, conform legii, un număr de buletine de vot cu 10% mai mare decât numărul alegătorilor, lista celor 400 de buletine de vot nu împiedică desfăşurarea procesului electoral. De altfel, secţia de vot nu a fost închisă, iar procesul de votare se desfăşoară, în continuare, fără probleme“, a mai spus oficialul MAI.

Pe timpul nopţii, a subliniat Dajbog, paza secţiei de votare a fost asigurată de jandarmi, iar duminică dimineaţa secţia de votare a fost predată, în baza unui proces verbal, preşedintelui secţiei de votare, „cu sigiliile intacte şi fără a fi constatate urme de efracţie“.

Duminică dimineaţă, preşedintele unei secţii de votare a anunţat că ar lipsi 400 de buletine de vot, incidentul reclamat fiind imediat verificat de angajaţi ai MAI. Surse din Poliţie au precizat, pentru Mediafax, că secţia de votare respectivă este din Reşiţa.

Recomandări pe aceeaşi temă

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Caraş-Severin

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur Caraş-Severin. La ora 13.00 au votat 18,87% dintre cărăşeni

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite