Vâlcea, ultimul loc pe ţară la înscrieri în clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii din judeţul Vâlcea nu s-au grăbit să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare. În prima zi de înscrieri, la secretariatele şcolilor s-au depus doar 120 de cereri.

În Vâlcea vor funcţiona, în anul şcolar 2014-2015, un număr de 140 de clase pregătitoare. Statisticile arată că numărul copiilor care îndeplinesc condiţiile pentru a merge în clasa 0 este din ce în ce mai mic. " Oficial ne aşteptăm, din recensământul făcut de noi şi cei de la Statistică, să avem în jur de 1100 de elevi. Cred că în prima etapă vom avea 700 sau 800 de înscrieri. De obicei, atunci când nu le convine şcoala, părinţii depun cereri de înscriere în etapa a doua", spune Ion Gherghinaru, şeful ISJ Vâlcea.

 În Oltenia, cele mai multe înscrieri în clasa 0 s-au înregistrat în Dolj, peste 700.  

Cererile pentru clasa pregătitoare se pot depune până la mijlocul lunii martie. Lista candidaţilor înmatriculaţi va fi afişată în intervalul 21-22 martie la sediul unităţilor de învăţământ. A doua etapă de înscriere se va derula în perioada 25 martie-4 aprilie. 

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, în cazul copiilor cu vârsta pentru integrarea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 08.00 - 20.00 (luni-vineri), respectiv 08.00 - 13.00 (sâmbăta). 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite