Un piteştean care a vrut să ţepuiască mai multe bănci din Râmnicu Vâlcea, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul  a folosit adeverinţe de salariu false pentru a lua credite de la trei unităţi  bancare din Râmnicu Vâlcea, prejudiciul  ridicându-se  la 50 000 de lei.

Piteşteanul în vârstă de 36 de ani a ajuns în atenţia poliţiştilor în 2014, după ce reprezentanţii unei agenţii bancare de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea au reclamat că o persoană a încercat să obţină un credit în valoare de 42 716 lei pe baza unor documente falsificate. 

Potrivit Alinei Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea, împotriva argeşeanului au mai fost depuse alte două plângeri, opt luni mai târziu. Bărbatul a încercat să obţină două credite în valoare de 50 000, respectiv 47 000 de lei,  de la unităţi bancare diferite, prezentând adeverinţe de salariu false. Piteşteanul a reuşit să înşele vigilenţa angajaţilor uneia dintre unităţile bancare şi să plece acasă cu 50 000 de lei. 

În urma verificărilor efectuate, reprezentanţii băncii au ajuns la concluzia că persoana care a solicitat creditul nu figurează ca angajat în vreo firmă din România şi au mers la poliţie.  Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, dar piteşteanul a fost trimis în judecată abia în aceste zile, după doi ani de la depunerea primei reclamaţii împotriva sa. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite