Traficanţi de cocaină, canabis şi ecstasy, care acţionau în trei judeţe, dotaţi cu săbii şi topoare FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Droguri găsite la o reţea de traficanţi care acţiona în trei judeţe printre care şi Vâlcea Foto DIICOT
Droguri găsite la o reţea de traficanţi care acţiona în trei judeţe printre care şi Vâlcea Foto DIICOT

O amplă acţiune de percheziţii a avut loc joi, 5 mai, pe raza a trei judeţe, printre care şi Vâlcea, ce urmăresc destructurarea unei reţele specializată în distribuirea drogurilor de risc şi mare risc: canabis, cocaină şi ecstasy.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, joi dimineaţa, 5 mai, procurorii DIICOT din Structura Centrală împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. - Serviciul Antidrog au efectuat 16 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Vâlcea, Arad şi Bihor.  

GALERIE FOTO CU DROGURI ŞI ARME CONFISCATE DE LA TRAFICANŢI 

Ancheta vizează destructurarea unei importante grupări infracţionale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc şi de mare risc. Este vorba despre canabis, cocaină şi MDMA (ecstasy) care erau comercializate doar unor persoane de încredere, „pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacţiilor”.

În plus, ca să nu fie descoperiţi, membrii grupării se asigurau că transporturile de droguri erau efectuate doar după verificarea în prealabil a traseului, locaţiilor folosite pentru depozitare şi a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacţiile.

Percheziţii DIICOT la traficanţi de droguri de mare risc din trei judeţe printre care şi Vâlcea (Sursă imagini DIICOT)

Potrivit anchetei, există dovezi că numai în perioada 30 martie – 07 aprilie, traficanţii au comercializat aproximativ 200 de grame de cocaină şi peste 5000 de pastile de MDMA. Dar în urma percheziţiilor domiciliare s-au găsit importante cantităţi de droguri pregătite pentru distribuţie şi arme albe.

Şapte suspecţi urmează să fie duşi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală pentru audieri.

La operaţiunea de joi au participat poliţişti din cinci judeţe alături de colegii de la D.C.C.O. - Serviciul Antidrog: Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, precum şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş”. „Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcţia Operaţiuni Speciale”, se mai precizează în comunicatul DIICOT. 
 

Vă mai recomandăm şi:

Cozile disperării, timp de o lună şi jumătate. Trafic infernal pe Valea Oltului: „Aştept nemurirea” VIDEO

Primărie din Vâlcea executată silit de lăutari. Cum s-a ajuns ca o datorie istorică să crească de 20 de ori

 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite