Sărdărescu anunţă schimbarea unor şefi de servicii din IPJ Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul inspector- şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vâlcea, comisarul Nicolae Sărdărescu, anunţă că unii dintre poliţiştii aflaţi în fruntea unor servicii vor fi schimbaţi în următoarea perioadă. Activitatea celor peste 1000 de angajaţi din cadrul IPJ va fi evaluată până la sfârşitul lunii aprilie.

Printre cei vizaţi se numără şi câţiva dintre şefii unor secţii  de poliţie din judeţ. În cazul în care vor obţine rezultate slabe şi în timpul evaluării, aceştia urmează să fie destituiţi. Nici şefii de servicii din IPJ nu vor scăpa nesancţionaţi, chiar dacă unii dintre ei au fost numiţi în funcţii în urma susţinerii unor concursuri. 

„ Mai avem două săptămâni de monitorizare, apoi facem o primă evaluare generală, analizăm toate cauzele obiective şi subiective care au dus la neîndeplinirea anumitor indicatori. În cazul în care se constată că au fost factori subiectivi în proporţie majoră, dar  şi necunoaşterea şi neimplicarea în activităţi, atunci vom dispune măsuri conform competenţelor, mergând până la schimbarea din funcţie a unor manageri. Din primele evaluări am stabilit că sunt secţii de poliţie cu un număr important de lucrători în structură care înregistrează rezultate slabe”, declară noul comandant al IPJ Vâlcea.

Potrivit lui Nicolae Sărdărescu, printre compartimentele care nu au funcţionat foarte bine până acum s-a numărat Serviciul Poliţiei Rutiere.

 „La Serviciul Rutier au fost nişte discuţii şi cred că am schimbat ceva în ultimele zile. Le-am explicat că sunt poliţişti, că fac parte integrantă din serviciul de ordine publică. Nu este corect să opreşti o maşină şi să nu te intereseze ce transportă, să nu te intereseze şi alte probleme. Le-am cerut să colaboreze cu celelalte structuri operative şi, de ieri, au început să apară rezultatele, s-au făcut confiscări de marfă, au aplicat sancţiuni, au făcut constatări de infracţiuni şi sper că această schimbare se va accentua şi vor fi o structură completă. Era nevoie de mai multă conştientizare la Serviciul Rutier”, mai spune comisarul şef Nicolae Sărdărescu.

De asemenea, Serviciul de Investigare a Fraudelor se numără printre cele care nu au avut rezultate conform aşteptărilor. Inspectorul şef al IPJ Vâlcea spune că a început lupta pentru combaterea evaziunii fiscale, iar poliţiştii au confiscat, în ultimele zile, cantităţi importante de marfă şi combustibil fără documente de provenienţă. Într-un singur dosar instrumentat de IPJ, prejudiciul se ridică la patru milioane de euro.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite