Râmnicu Vâlcea: Supe în loc de lapte şi mere pentru şcolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii inspectoratului judeţean vor să le schimbe meniul elevilor vâlceni din clasele primare şi gimnaziale. Pacheţelul guvernamental, a cărui calitate lasă uneori de dorit, ar putea fi înlocuit cu o masă caldă, gătită la şcoală sau comandată la o firmă de catering.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea (ISJ) a precizat, în urma unei întâlniri cu oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, că va susţine schimbarea produselor alimentare de care beneficiază în prezent elevii din clasele I - VIII, în cadrul programului finanţat de Guvern.
„Nu este o idee rea să înlocuim merele, laptele şi cornul cu o masă caldă în şcoli. Nu de puţine ori au fost reclamaţii potrivit cărora aceste produse erau de slabă calitate. De ce să nu le oferim copiilor o alternativă?", a spus inspectorul general Gabriela Ene. Potrivit acesteia, şcolile ar putea să-şi amenajeze cantine şi să servească mâncare gătită chiar în unitatea de învăţământ sau să o comande de la o firmă de catering. Şefa ISJ Vâlcea a adăugat că proiectul ar putea prinde contur cu susţinerea financiară a autorităţilor locale şi judeţene.


Pachetul de la Guvern, bani pierduţi


Ideea este agreată de multe dintre cadrele didactice, potrivit cărora, în actuala formulă, programul guvernamental nu înseamnă altceva decât bani cheltuiţi fără rost. „Din păcate, la noi în şcoală sunt mulţi elevi care renunţă la produsele de patiserie şi lactate. Copiii spun că nu le plac şi că, decât să le arunce ulterior, mai bine nu le iau deloc atunci când se face distribuirea. E păcat de banii care se pierd!", a declarat Maria Bercea, profesoară la o şcoală din Râmnicu Vâlcea. Părinţii sunt şi ei de acord cu această propunere. „O masă caldă le-ar prinde foarte bine la şcoală. Sunt mulţi copii amărâţi, care s-ar bucura", a spus Marian Iorga, al cărui fiu este elev în clasa a II-a la Şcoala Generală Tache Ionescu, din municipiu.


Prundeniul a dat tonul mesei la cantină


Elevii din Prundeni primesc deja o masă caldă pe zi la şcoală. Aici, cantina a fost amenajată în cadrul unui proiect SAPARD în valoare de un milion de euro, lansat în anul 2007, într-o clădire pe care primarul localităţii a cedat-o comunităţii. La prânz, şcolarilor li se serveşte supă sau ciorbă, iar miercurea şi vinerea - mâncare de post.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite