Râmnicu Vâlcea: O alunecare de teren, lasă fără casă cinci oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Alunecarea de teren se află la o distanţă de 30 de metri de casa familiei Vochescu şi dacă situaţia se înrăutăţeşte, oamenii vor fi mutaţi într-o grădiniţă. Mai multe anexe şi nutreţul pentru animale au fost mutate, ieri, din gospodăria familiei pe un teren din apropiere.

  O alunecare de teren, declanşată în anul 2005, s-a reactivat zilele acestea în comuna Grădiştea, satul Obislavu Punctul Stana, şi pune în pericol gospodăria familiei Elisabeta Vochescu. „În apropierea frontului de alunecare se află două case, una în construcţie şi una finalizată", a declarat căpitanul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. Alunecarea ajunsese, ieri, până lângă gardurile proprietăţii familiei Vochescu şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Grădiştea a început evacuarea anexelor gospodăreşti. „Alunecarea a ajuns lângă gard şi s-a luat decizia să îl mutăm împreună cu alte anexe. Cu ajutorul pompierilor militari am mai mutat lemne şi nutreţul pentru animale, pe un alt teren pe care îl are familia", a declarat Sabin Popa, secretarul primăriei Grădiştea.

Familia poate fi mutată într-o grădiniţă

  Familia e compusă din cinci persoane, trei adulţi şi doi copii. „Am doi copii, un băiat de cinci ani şi o fetiţă de trei ani. Dacă alunecarea va avansa nu avem decât să ne mutăm pe la rude. Nu avem unde să ne ducem", povesteşte Elena Vochescu. În zonă, alunecările de teren au apărut în anul 2005, dar gospodăria familiei nu a fost ameninţată, până acum câteva zile. „De câteva zile s-a accentuat alunecarea şi în pereţii casei au apărut crăpături. Deocamdată mai putem să locuim în casă", a precizat Elena Vochescu. Fenomenul de alunecare e monitorizat permanent de membrii CLSU Grădiştea. În momentul de faţă nu se impune evacuarea familiei din locuinţă şi a bunurilor din casă. Dacă se va lua această decizie bunurile şi familia vor fi mutate în grădiniţa Ţuţuri, spaţiu pus la dispoziţie de conducerea primăriei.

Două case distruse în 2005


  Alunecarea de teren a apărut în satul Obislavu Punctul Stana, în anul 2005. La acea vreme, pământul care a alunecat cu un deal întreg, a afectat casele a două familii care au fost evacuate. Alunecarea a distrus atunci aproximativ 1,5 hectare de teren şi o pădure de fag din apropierea caselor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite