Râmnicu Vâlcea: 2000 de persoane sunt aşteptate să îşi ridice ajutoarele comunitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faina şi mălaiul se apropie de datele de expirare şi vor fi aruncate dacă nu sunt ridicate de beneficiari. Autorităţile au decis să acorde un supliment de produse celor care vin să îşi ridice alimentele în speranţa că vor reuşi să distribuie la timp muntele de făină şi mălai.

Primăria din Râmnicu Vâlcea are, în acest moment, pe stoc peste 20 de tone de făină , cinci tone de mălai şi câte trei tone de biscuiţi, paste făinoase, zahăr şi lapte praf. Toate aceste alimente, ce ar fi trebuit distribuite în cadrul PEAD 2010 încă îşi mai aşteaptă beneficiarii. Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei afirmă că aproximativ 2000 de persoane ar trebui să îşi ridice alimentele, în condiţiile în care aproximativ 9000 de râmniceni figurau înscrişi pe listele de ajutoare. „Este vorba de persoanele care sunt în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă- şomerii, pensionarii cu venituri mai mici de 400 de lei cei care primesc ajutoarele de handicap sau ajutoare sociale. Pentru a-i stimula pe oameni să vină şi să îşi ia alimentele primăria a decis acordarea unui supliment atât celor care ajung la depozitul municipalităţii pentru prima dată cât şi celor care au beneficiat deja ce acest ajutor", spune Daniel Ionescu.


Acţiunea continuă şi luna viitoare


Măsura decisă de primărie este dictată şi de faptul că o parte din produsele aflate pe stoc se apropie de datele de expirare. Făina distribuită către beneficiari va expira în primele zile ale lunii viitoare, iar mălaiul nu mai are decât o singură lună de valabilitate. Aceeaşi problemă o are şi laptele praf ce poate fi consumat doar până la 31 martie 2011. „Noi ne aşteptăm ca numărul beneficiarilor să crească odată cu introducerea acestor suplimente, acţiunea urmând să continue până la finele lunii viitoare", mai afirmă purtătorul de cuvânt al primăriei. Râmnicenii care se încadrează în categoriile vizate de acest program sunt aşteptaţi zilnic, la depozitul constituit la parterul internatului Grupului Şcolar Ferdinand I din Ostroveni. Aici vor primii, în total, 20 de kilograme de făină, nouă kilograme de mălai, unul de zahăr şi e lapte praf, 10 pachete de paste făinoase şi 18 pachete de biscuiţi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite