PLANURI: Asfaltare de 11 milioane de la Râmnic la Ocne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii sunt obligaţi în prezent să meargă kilometri întregi pe jos până în Centru.Studiul de fezabilitate pentru asfaltarea străzilor Arinilor şi Buda a fost aprobat de aleşii locali. Se aşteaptă finanţare guvernamentală.

O asfaltare de 11 milioane de lei ar putea fi posibilă la periferia Râmnicului, pe străzile Arinilor şi Buda, graţie programului guvernamental „10.000 de kilometri de drumuri de interes local". Aleşii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat recent un studiu de fezabilitate care ar putea fi pus în practică prin intermediul acestei finanţări. Străzile Buda şi Arinilor, una în continuarea celeilalte, fac legătura între Râmnicu Vâlcea şi Ocnele Mari, iar de-a lungul lor un adevărat cartier s-a dezvoltat în ultimii ani. Străzile nu sunt însă asfaltate cu toate că ar putea constitui o alternativă eficientă de interconectare a Ocnelor cu Râmnicu Vâlcea. Potrivit raportului aprobat de către consilierii locali asfaltarea acestor două străzi ar scurta drumul spre staţiune cu minim 15 kilometri şi ar aduce confort celor câteva sute de locuitori din zonă. Oamenii îşi fac aprovizionarea în exclusivitate din zona centrală a municipiului şi parcurg zilnic distanţe mari pe jos pentru că nu există mijloace de transport. O reabilitare a drumurilor ar aduce şi o linie de autobuz sau microbuz în zonă.


Proiectul este depus spre finanţare


Potrivit oficialilor din primărie, odată aprobat proiectul a fost depis spre finanţare la Bucureşti prin programul „10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local", valoarea totală a acestuia fiind de 11 milioane de lei. Hotărârea CL arată că finanţarea ar putea veni şi din fonduri de la bugetul local, fără a nominaliza însă în ce proporţie vor fi acestea. Dacă va primii bani, primăria ar putea termina asfaltarea în maxim opt luni de la începerea lucrărilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite