Peste 2000 de pensionari au depus cereri pentru bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa de Pensii Vâlcea ar putea primi în acest an aproximativ 6 000 de bilete de tratament în staţiuni. FOTO arhiva Adevarul
Casa de Pensii Vâlcea ar putea primi în acest an aproximativ 6 000 de bilete de tratament în staţiuni. FOTO arhiva Adevarul

Pensionarii din Vâlcea s-au grăbit şi în acest an să depună cereri pentru a beneficia de tratament în staţiunile balneare. Până în acest moment, la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) s-au înregistrat peste 2000 de solicitări.

În topul preferinţelor pensionarilor rămân şi în acest an staţiunile din judeţul Vâlcea. 

„Am primit aproximativ 2 200 de cereri pentru bilete de tratament. Cele mai multe solicitări sunt pentru staţiunile din Vâlcea, respectiv Căciulata, Olăneşti şi Govora, urmate de Covasna şi Herculane. Ar fi perfect dacă am primi biletele spre sfârşitul lunii martie”, declară Gabriel Andreescu, directorul CJP. 

Începând cu acest an, pensionarii vor sta la tratament 16 zile, în loc de 18. Cu toate acestea, bătrânii vor fi nevoiţi să scoată din buzunare aceeaşi sumă de bani întrucât preţurile au rămas neschimbate. 

 „Un bilet costă între 1300 şi 1500 de lei, iar pensionarul va plăti doar jumătate din pensie. Dacă o persoană are o pensie de 1000 de lei, pentru tratament va achita 500 de lei.  Până în prezent nu există motive de nemulţumire întrucât foarte mulţi dintre beneficiari părăseau staţiunile înainte de expirarea celor 18 zile”, mai spune Gabriel Andreescu.

Potrivit autorităţilor, reducerea cu două zile a sejurului va da posibilitatea mai multor  pensionari să meargă la tratament. Astfel, Vâlcea ar putea primi în acest an cu 1000 de bilete în plus faţă de anul trecut.

La CJP  se primesc în continuare cereri pentru bilete de tratament prin poştă sau e-mail.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite