Inundaţii în 22 de localităţi din Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele ore, zeci de hectare de teren agricol din 22 de localităţi din Vâlcea au fost inundate, iar pompierii au fost solicitaţi sa intervină pentru a scoate apa din 20 de case şi anexe. Circulaţia pe drumul judeţean care face legătura între comunele Şirineasa-Pesceana-Glavile s-ar putea întrerupe din cauza unor alunecări de teren.

Potrivit prefectului Dumitru Cornoiu, zeci de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru a soate apa din cele 12 gospodării inundate. Este vorba despre locuinţe din comunele Suteşti, Copăceni, Mateeşti, Şirineasa, Drăgoeşti şi Băbeni.

“Deocamdată, nicio familie nu a fost nevoită să-şi părărească locuinţa. Cele mai multe gospodării inundate sunt în comuna Copăceni, şase familii de aici au cerut ajutor. Cei de la ISU îi ajută pe oameni  să scoată apa din curţi şi beciuri. Problema e că nu se mai opreşte ploaia”, declară prefectul judeţuui Vâlcea.

Din cauza precipitaţiilor,  mai multe drumuri  s-au surpat.

“În acest moment se circulă pe un singur sens pe drumul care leagă comuna Frânceşti de Tomşani, dar şi pe drumul judeţean 677 A care face legătura între Creţeni-Pesceana –Şirineasa. Pe cel de-al doilea drum au apărut cinci alunecări de teren. De asemenea, în comuna Cernişoara se circulă pe un sens din cauza a două alunecări de teren”, precizează Nicolae Vălimăreanu, directorul Regiei de Drumuri Judeţene. 

Vâlcea se află sub atenţionare de cod portocaliu de inundaţii până mâine, la ora 18.00. În nordul judeţului  a nins, iar şoferii care circulă pe DN 7 A,  între Malaia şi Voineasa, sunt rugaţi să-şi echipeze autoturismele corespunzător. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite