Fotograful care realizează panorame verticale uimitoare ale unor catedrale celebre din lume FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panorame verticale - tehnică unică executată de fotograful american Richard Silver - ale catedralelor din Argentina - Bolivia - Mexic şi California Sursa richardsilverphotos com
Panorame verticale - tehnică unică executată de fotograful american Richard Silver - ale catedralelor din Argentina - Bolivia - Mexic şi California Sursa richardsilverphotos com

Richard Silver este un fotograf din New York cu un stil unic şi o tehnică aparte, care reuşeşte de aproape un deceniu să surprindă imagini uimitoare de arhitectură la 180 de grade.

GALERIE FOTO

Tehnologia din zilele noastre îndeplineşte aproape orice dorinţă imaginabilă a celui care o utilizează, dar deceniile trecute artiştii erau nevoiţi să-şi pună mai degrabă la muncă inspiraţia şi creativitatea pentru a obţine ceea ce în zilele noastre se poate realiza foarte uşor cu aparatul potrivit. 

Richard Silver, un fotograf american din New York, spre exemplu, descoperea în urmă cu nouă ani cum să realizeze uimitoare panorame verticale la 180 de grade ale spectaculoaselor arhitecturi ale unor clădiri celebre de pe tot globul, folosind o tehnică unică. Iar de-a lungul timpului, creaţiile sale au făcut senzaţie şi încă mai uimesc.  

Metoda sa presupune realizarea unor fotografii compuse, amestecate perfect, pentru a oferi o vedere impresionantă a structurii interioare şi a designului unei clădiri. Fiecare imagine este construită folosind între 6 şi 10 fotografii care se combină pentru a crea o panoramă verticală care oferă o vedere incredibilă.

Panorame verticale - tehnică unică executată de fotograful american Richard Silver - ale catedralelor din Bratislava - Islanda - Budapesta şi New York Sursa themindcircle com

Fotograful american şi-a început proiectul cu catedralele din New York, în urmă cu nouă ani. Apoi, când a văzut succesul de care se bucură, a început să colinde lumea, la vânătoare de fotografii senzaţionale. A colindat zeci de ţări pentru a surprinde frumuseţea extravagantă a clădirilor de cult. 

Fotografiile sale extraordinar de documentate oferă spectatorilor o privire uluitoare asupra modului în care pot arăta arhitectura şi interioarele unor clădiri celebre. Prin fiecare compoziţie, reuşeşte să prezinte numeroase imagini perfect împletite în fotografii spectaculoase, realizate direct din centrul catedralei respective. 

Vederea de 180 de grade surprinde mărimea şi înălţimea spaţiilor meticulos proiectate.

Pentru a efectua fotografiile are nevoie de unul până la maxim cinci minute, în funcţie de cât de aglomerat este lăcaşul de cult şi dacă foloseşte sau nu trepiedul. Adevărata muncă este făcută însă la calculator. Folosind Adobe Lightroom şi Photoshop, îmbină cele 6 - 10 fotografii pentru a crea Panorama Verticală,  pentru care este nevoie de aproximativ 20 de minute. Prin urmare, pentru fiecare fotografie în parte alocă în general aproximativ o jumătate de oră.

„Când fotografiez o clădire goală, absorb mai mult sentiment din ceea ce reprezintă, apreciez liniştea bisericilor. Atunci când sunt atât de aglomerate încât să nu-mi pot completa fotografiile, am sentimentul că fac totul pe grabă. Mă simt inconfortabil chiar şi în momentele în care dau peste enoriaşi care se roagă, fiindcă am sentimentul că le invadez spaţiul şi timpul. Încerc mereu şi să fiu cât mai liniştit, cât mai conştient de locul în care mă aflu, poate de aceea caut să le fotografiez doar atunci când sunt goale”, povestea fotograful în urmă cu mai mulţi ani.

Panorame verticale - tehnică unică executată de fotograful american Richard Silver - ale catedralelor din Dusseldorf - Mumabai şi New York Sursa themindcircle com

Fascinat de catedralele din New York, Richard Silver a recunoscut că o mare parte din portofoliul său surprinde arhitectura, motiv pentru care s-a concentrat în a fotografia catedralele din marile oraşe, având ca scop să realizeze un fotoalbum în acest sens.

La un moment dat, întrebat care dintre fotografiile realizate în tehnica „panoramei verticale”, îi este cea mai dragă, Richard Silver pomenea de Biserica ortodoxă sârbă din New York. Deschisă doar duminica, Silver l-a convins pe preot să-l lase să-i imortalizeze minunata arhitectură în timpul săptămânii. 

O altă catedrală care l-a impresionat este Sf. Maria sau Biserica Schimbării la Faţă din Cracovia – Polonia unde a revenit de trei ori, pentru că aici există doar un anumit moment al fiecărei zile în care era permisă fotografierea. O biserică frumoasă cu un tavan albastru regal, decorată cu o cruce unică atârnată de căpriori.

Puteţi vedea fotografii uimitoare în toată splendoarea lor direct pe site-ul fotografului american, precum şi pe paginile sale de socializare, precum cea de facebook: Richard Silver Photo.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite