Consilierul lui Ponta critică decizia administratorului judiciar Gheorghe Piperea de a concedia 900 de angajaţi de la Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, a vizitat ieri combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea. Acesta a declarat la Oltchim că este împotriva disponibilizărilor anunţate de administratorul judiciar Gheorghe Piperea. Blănculescu consideră că Piperea acţionează greşit, doar pentru a-i mulţumi pe creditorii combinatului.

Consilierul primului ministru al României crede că reorganizarea combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea nu ar trebui să înceapă cu restructurări de personal. „Din punctul meu de vedere, este total contraproductiv să începi prin a concedia 900 de salariati de la Oltchim. În niciun manual de restructurare sau reorganizare nu există această formulă. Reorganizarea cuprinde alte componente, cea operaţională, financiară, de cercetare-dezvoltare si, abia la final, cea de restructurare. Se pare că se doreşte să se înceapă cu sfârsitul şi este total împotriva firii.” , a declarat consilierul lui Victor Ponta.

Blănculescu: ,, Disponibilizările, o măsură greşită!”

Ionel Blănculescu speră că Gheorghe Piperea va renunţa la ideea disponibilizărilor.  „Nu cred că este de dorit să facem acest pas (n.r- disponibilizări). Poate va exista o revizuire a acestei gândiri în ceasul al 12-lea. Nu trebuie să acţionăm neapărat la impulsul creditorilor. Este o măsură gresită! Scopul nu este acela de a-i mulţumi pe creditori în ceea ce înseamnă o reducere de un milion de euro pe lună a salarizării. Scopul este repunerea în funcţiune a combinatului.”, a mai spus Ionel Blănculescu.

Consilierul onorific al lui Victor Ponta a fost însotit la Râmnicu Vâlcea de reprezentanţii unui grup industrial din Turcia. Pâna acum, investitori din Israel, Germania, Marea Britanie si Rusia s-au arătat interesati să cumpere combinatul vâlcean.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite