Vosganian: "Astra pune în joc toată credibilitatea sistemului de asigurări. Ar fi neverosimil să refuze despăgubirea Oltchim cu 10 milioane de euro"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian crede că poliţa de 10 milioane de euro de la Astra Asigurări se va constitui în sursă de finanţare a Oltchim
Varujan Vosganian crede că poliţa de 10 milioane de euro de la Astra Asigurări se va constitui în sursă de finanţare a Oltchim

Varujan Vosganian, ministrul Economiei, crede că ar fi neverosimil ca Astra Asigurări, la care Oltchim are o poliţă de asigurări de 10 milioane euro pentru deficienţe manageriale, să refuze plata despăgubirilor pe motiv că nu au fost întrunite condiţiile din contract.

"Ar fi neverosimil să ne spună Astra că nu sunt îndeplinite condiţiile (pentru a se încadra la plata despăgubirilor - n.r.). Înţeleg ca Astra s-a reasigurat la unele dintre cele mai mari companii din lume. În opinia mea, Astra joacă cartea sistemului de asigurări din România pentru că rezolvarea litigiului ar putea să sporească prestigiul domeniului de asigurări din România", a declarat Vosganian joi, într-o conferinţă de presă.

El a completat că nu ştie ce ar fi putut face managementul Oltchim astfel încât Astra să zică acum că totul e bine şi frumos la combinatul vâlcean.

Ministrul a precizat că poliţa de asigurare a fost găsită în arhiva Oltchim în urmă cu o lună, iar autorităţile au semnalat Astra Asigurări printr-o scrisoare trimisă la 30 aprilie că datorează 10 milioane de euro combinatului Oltchim, fără a primi un răspuns până în prezent. Concomitent a fost anunţată şi Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Oltchim a încheiat în 2011 la Astra Asigurări o poliţă de asigurare împotriva deficienţelor de conducere în valoare de 10 milione de euro, pentru care combinatul este cu plata la zi a primelor de asigurare, de 3.000 de euro pe lună, poliţa fiind reînnoită anual.

Cei 10 milioane de euro au fost anunţaţi de Vosganian ca posibilă sursă de finanţare pentru Oltchim, alături de materiile prime, anumite plăţi din partea traderilor şi vânzarea anumitor instalaţii şi închirirerea lor înapoi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite