Colindătorii poposesc vineri în Râmnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajuns la cea de-a XXIII-a editie, festivalul de colinde ”Din moşi-strămoşi” debutează vineri, 18 decembrie. Grupurile de colindători prezente la eveniment vor susţine, sâmbătă, şi un concert în aer liber.

 Festivalul interjudeţean organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vâlcea a ajuns la cea de-a XXIII-a editie. Parteneri ai evenimentului sunt în acest an Primăria Râmnicu Vâlcea şi Arhiepiscopia Râmnicului. Festivalul  debutează vineri, 18 decembrie, la Arhiepiscopie, cu vernisajul expoziţiei de icoane realizate de iconarii coordonaţi de Mioara Plop, inspector de specialitate în cadrul CJCPT. 

În intervalul 16.30 -18.00,  colindătorii din Vâlcea, Argeş, Mureş şi Cluj vor prezenta o serie de datini şi obiceiuri practicate în zonele folclorice din care provin.

Printre participanţii la festivalul ”Din moşi-strămoşi” se numără grupul de colindători “Floare de cireş” al Parohiei Serbăneşti - Păteşti, comuna Sălătrucel, colindătorii Ansamblului “Bratia” Vlădeşti, Argeş, colindători din cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, grupul de colindători al Primăriei Comunei Nadeş, judeţul Mureş,  Ansamblul “Brâuleţul” din Bărbăteşti,  Ansamblul „Dor” al Casei de Cultură „Dragoş Vrânceanu” Băbeni. 

Râmnicenii care nu pot ajunge la Arhiepiscopie îi pot asculta pe colindători şi sâmbătă, începând cu ora 13.00, în parcul “Mircea cel Bătrân’. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite