Amendă record. Bărbat sancționat cu 5.000 de lei pentru că a abandonat un cățeluș la marginea drumului

0
0

Întâmplarea a avut loc în județul Vâlcea, fiind sesizați în acest sens polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor.

Legea îi pedepsește ce cei care abandonează animale
Legea îi pedepsește ce cei care abandonează animale

Un bărbat de 36 de ani, din Bujoreni, județul vâlcea, s-a ales cu o amendă record, de 5.000 de lei, după ce a abandonat un pui de câine la marginea unui drum.

Individul a fost surprins de camerele de supraveghere montate în zonele unde oamenii obișnuiesc să arunce gunoaie în timp ce aruncă un sac legat la gură.

Cei care monitorizau camerele de supraveghere au mers la fața locului și când au dezlegat sacul au constatat că în interior se află un cățeluș nu mai mare de două luni. Ei au sesizat polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor Vâlcea, care au reușit să-l identice pe autor.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost amendat cu 5.000 de lei, deși se putea alege cu o pedeapsă și mai aspră, abandonarea animalelor fiind sancționată cu amendă între 3000 și 12000 de lei.

Cățelușul a fost preluat de o fundație pentru protecția animalelor.

Nu este singurul caz de acest gen. Un bărbat din judeţul Ilfov a fost amendat în vară cu 12.000 de lei după ce şi-a abandonat câinele.

Fotografiile făcute de martori au fost trimise apoi Biroului Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Ilfov. 

„O doamnă ne-a scris pe Facebook, în data de 3 iunie, că un bărbat a oprit maşina, undeva în zona Mănăstirii Căldăruşani, comuna Gruiu, a deschis portbagajul, a scos un câine din sac şi i-a dat drumul. Femeia a încercat să-i explice că fapta lui înseamnă abandon, dar lui nu i-a păsat”, conform reprezentanţilor Protecţiei Animalelor din CJ Ilfov.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri