Ajutoarele de la Uniunea Europeană, distribuite în Vâlcea de un constructor care a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vor fi distribuite în judeţul Vâlcea de Coremi Inter Rovinari, firmă care a câştigat în această toamnă şi licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul Gorj.  Până astăzi, nicio persoană defavorizată din Vâlcea nu a primit pachete cu alimente.

Licitaţia organizată de Ministerul Fondurilor Europene (MFE) pentru distribuirea ajutoarelor alimentare a fost câştigată în Vâlcea de constructorul Coremi Inter Rovinari,  firmă care a câştigat până acum şi licitaţii pentru asfaltarea şi deszăpezirea drumurile din Gorj.

Potrivit Prefecturii Vâlcea, un numar de 67 732 de persoane din judeţ îndeplinesc condiţiile pentru a primi ajutoarele alimentare, dar numai jumătate dintre vâlcenii cu venituri mici vor avea ce pune pe masa de Crăciun întrucât primele pachete cu alimente vor ajunge în depozitele primăriilor din Râmnicu Vâlcea şi Horezu.

 Data când vor primi ajutoare şi restul beneficiarilor este necunoscută, nici măcar reprezentanţii Prefecturii nu au fost informaţi de către firma din Rovinari când vor fi  distribuite alimentele în celelalte 87 de localităţi din judeţ.  

 „Distribuirea primelor produse către autorităţile locale va începe în municipiul Râmnicu Vâlcea în data de 14 decembrie 2014, respectiv 30.540 pachete, şi în oraşul Horezu în data de 15 decebrie 2014 (n.r. -3288 pachete) pentru întrega cantitate stabilită de autoritatea de implementare, respectiv Ministerul Fondurilor Europene. Pentru celelalte localităţi aşteptăm să ni se comunice data la care vor fi distribuite alimentele”, precizează Dan Luciani, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului din Vâlcea. 

Mii de sărmani aşteaptă ajutoarele

În 2013, când repartizarea ajutoarelor europene nu s-a făcut în baza cupoanelor nominale emise de guvern, sărmanii din Vâlcea şi-au putut ridica alimentele chiar din luna noiembrie. Primarul oraşului Brezoi este doar unul din cei 87 de edili din Vâlcea care nu ştie ce să le transmită nevoiaşilor care-l întreabă zilnic dacă vor primi sau nu ajutoare înainte de Crăciun.  În oraşul din nordul judeţului Vâlcea, unul din şase locuitori se bazează pe acest ajutor social.  

„Nu mi s-a comunicat nimic, nu ştiu când vor sosi ajutoarele de la U.E.  În Brezoi au primit cupoane prin poştă 1 200 de persoane, dar am suplimentat numărul beneficiarilor până la 1330. Mulţi dintre localnici s-ar bucura dacă ar primi aceste ajutoare înainte de sărbători, sunt oameni foarte săraci cărora le prind bine aceste alimente. Anul trecut, în 15 noiembrie, aveam alimentele în depozit”, declară primarul Robert Schell. 

Contract pentru deszăpezirea drumurilor din Gorj

Firma Coremi Inter Rovinari care se ocupă cu distribuirea ajutoarelor de la U.E. în Vâlcea a câştigat în urmă cu câteva luni şi o licitaţie organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR) pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Gorj. În mod normal, firma aflată sub patronatul lui Nicolae Sarcină, unul dintre cei maI bogaţi oameni de afaceri din Gorj,  nu ar fi avut ce căuta la licitaţie căci nu deţine utilaje necesare pentru întreţinerea şi curăţarea pe timpul iernii a drumurilor naţionale. În noiembrie 2014, şefii CNADR s-au văzut nevoiţi să rezilieze contractul cu Coremi Inter Rovinari tocmai din această cauză. 

În 2013, aceeaşi firmă a executat lucrări de asfaltare pe DN 66  şi s-a ocupat inclusiv de deszăpezirea tronsonului Bumbeşti Jiu-Petroşani. Spaniolii care au subcontractat lucrările s-au declarat însă nemulţumiţi de serviciile prestate de firma lui Sarcină şi au reziliat contractul. 

Până la publicarea acestui articol, Ion Voiciloiu, administratorul firmei din Rovinari nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi detalii despre cum se va face distribuirea ajutoarelor de la U.E.  în Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite