A început distribuirea ajutoarelor de la U.E. Primele pachete au ajuns la nevoiasii din Râmnic luni, la prima oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
15 000 de ramniceni vor primi ajutoare alimentare de la U.E. Foto Adevarul
15 000 de ramniceni vor primi ajutoare alimentare de la U.E. Foto Adevarul

Primele pachete cu alimente de la Uniunea Europeană au fost ridicate de râmniceni în această dmineaţă, începând cu ora 7.30. Reprezentanţii primăriei estimează că aproximativ 800 de beneficiari îşi vor putea ridica zilnic pachetele.

Pentru a evita îmbulzeala din alţi ani, fiecare râmnicean îşi poate ridica ajutoarele comunitare doar în baza unui bon de ordine. Autorităţile dau asigurări că alimentele de la Uniunea Europeană vor ajunge la  toţi cei 15 000 de beneficiari din Râmnic. În acest an, valoarea pachetelor cu ajutoare se ridică la 128 de lei, fiecare persoană va primi făină, mălai, conserve de carne, ulei, zahăr, paste făinoase şi pate de ficat.   

„Soţia are 234 de lei, pensie de handicap, şi are drept să primească alimente de la U.E. Supravieţuim de azi pe mâine, Guvernul în loc să mărească pensiile mici, le măreşte pe cele mari, vedeţi ce cap au guvernanţii? Aşteptam ajutoarele înainte de Crăciun, am venit de şapte sau opt ori aici, la depozit”, spune Gheorghe Pârvu, unul din râmnicenii care au mers să ridice ajutoarele luni dimineaţa. 

Ajutoarele alimentare vor fi distribuite de luni până joi, între orele 8.00-15.00. Angajaţii Pieţe Prest vor distribui alimentele şi în ultima zi lucrătoare a săptămânii, dar în intervalul orar 8.00-13.00. 

Deocamdantă nu se cunoaşte data când vor fi distribuite alimentele şi în celelalte 88 de localităţi din Vâlcea. În total, aproape 68 000 de vâlceni îndeplinesc condiţiile pentru a primi ajutoare comunitare. 

A început distribuirea ajutoarelor de la U.E.
A început distribuirea ajutoarelor de la U.E.
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite