Zacuscă de ţelină şi dulceaţă de ardei iute, la „Târgul cu Bunătăţi“ de la Câmpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preparate dintre cele mai inedite pe tarabele târgului din Câmpina. FOTO Târgul cu Bunătăţi
Preparate dintre cele mai inedite pe tarabele târgului din Câmpina. FOTO Târgul cu Bunătăţi

Un nou sezon al „Târgului cu Bunătăţi“ a luat startul la Câmpina, în zona „La Ceas“. Printre specialităţile pe care le puteţi degusta şi cumpăra se numără zacusca în diverse combinaţii, dar şi dulceaţa de dovlecei verzi şi de ardei iute

Mâncarea tradiţională, băuturile naturale, dulciurile făcute în casă, tratamentele naturiste şi cadouri pentru Ziua Îndrăgostiţilor şi 1 martie sunt din nou toate la un loc, la „Târgul cu Bunătăţi“ care se desfăşoară în perioada 14-16 februarie la Câmpina.

Ca de obicei, târgul are bunătăţi pentru toate gusturile: iubitorii de lactate vor fi ademeniţi cu delicioasele brânzeturi braşovene şi bistriţene. Gama este largă, pe gustul celui mai pretenţios vizitator: brânza de burduf cu chimen, cu ardei, cu busuioc, telemea cu chimen, brânza de burduf cremoasă, brânza de bivoliţă sănătoasă şi delicioasă.

Iubitorii de proteine au de unde alege preparatele din carne: slană, cârnăciori de oaie, carne de porc sau de vită afumată, păstrămioară de vită şi oaie, sloi de oaie, cârnaţi şi salam la topor, crenvurşti de curcan, şi câte şi mai câte!

Si, cum de la un târg care se respectă nu pot lipsi dulciurile de casă,  făcute cu drag de gospodine pricepute, sunteţi aşteptaţi, cu mic, cu mare, la ciocolată de casă, halviţă, turtă dulce pictată manual, dulceţuri de nuci verzi, mure, fragi, vişine, cireşe amare şi şerbeturi de mure, vanilie, fragi, zmeură, cacao, sau căpşune, kurtos colacs copt pe jar, ca la Târgu Mureş, toate stinse cu un suc natural şi sănătos de mere de Voineşti, sau cu siropurile terapeutice de cătină şi muguri de brad.

Nu vor lipsi tincturile din plante şi ceaiurile din plantele cultivate pe plantaţii eco, legume proaspete de sezon, dar şi conservate natural în cele mai interesante combinaţii: zacuscă de ciuperci, vinete, ţelină, fasole, conserve sau dulceaţă de ardei iuţi şi hrean în otet şi cu sfeclă care stimulează metabolismul.

De departe, cele mai interesante conserve de la târg sunt dulceaţa ţăranului, făcută din dovlecei verzi şi dulceaţă de ardei iute, de la Bucşani, Dâmboviţa.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite