Weekend perfect de schi pe Valea Prahovei. Între 35 şi 100 cm de zăpadă pe pârtii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valea Prahovei este o alegere foarte bună pentru weekend. FOTO: Adevărul
Valea Prahovei este o alegere foarte bună pentru weekend. FOTO: Adevărul

Pe Valea Prahovei, sezonul de schi este în toi şi se va încheia abia la sfârşitul lunii mai. Se schiază în condiţii foarte bune în weekend la Sinaia, Buşteni şi Azuga

50 cm de zăpadă la Sinaia

Toate cele 13 pârtii din Sinaia (Valea Soarelui, Valea Soarelui - pe firul văii, Lăptici, Valea Dorului - variantă, Valea Dorului 1, Valea Dorului 2, Drumul de Vară, Carp, Papagal, Târle şi Pârtia Nouă, care leagă Cota 1400 de Telegondolă), în lungime de 22 de kilometri, sunt pregătite pentru turiştii care ajung în weekend în staţiune, iar stratul de zăpadă are, în medie, 50 cm.

Pârtiile sunt destinate tuturor categoriilor de schiori, de la începători la experţi, şi sunt deservite de 5 instalaţii: telecabina, telegondola şi 3 telescaune. Pârtiile situate la peste 1400 de metri nu au nocturnă, cu excepţia Pârtiei Nouă care porneşte de la Cota 1000 la Cota 1400. Aceasta are, pe porţiunea destinată începătorilor, şi iluminat nocturn.

Pentru o cursă cu telegondola Sinaia, care porneşte din cartierul Furnica şi ajunge la Cota 1400, trebuie să plătiţi 18 lei, iar dus- întors 30 de lei. Copiii au reduceri, astfel că aceştia plătesc 12 lei pentru o cursă şi 23 de lei pentru dus-întors.

Un SkiPass (cartele cu Puncte) pentru TeleGondola Sinaia, Baby Lift Gondola şi Telescaun Valea Soarelui costă 60 de lei pentru 24 de puncte (adulţi) şi 50 de lei (pentru copii). Cel mai scump skipass este cel de 300 de puncte – 565 de lei adulţi şi 445 de lei copii.

Aglomeraţie la Buşteni

Schiorii avansaţi şi practicanţii snowboard-ului care vor să meargă în weekend la Buşteni trebuie să ia în considerare că staţiunea şi pârtiile sunt destul de aglomerate zilele acestea.

Fiind ultima săptămână de vacanţă, foarte mulţi elevi sunt în tabere de schi. 10 tabere îşi vor încheia activitatea abia duminică după-amiază, astfel că pârtiile vor fi pline cu elevi şi monitori de schi.

Încă de joi seară, pe pârtii au fost puse în funcţiune şi tunurile artificiale, iar stratul de zăpadă este de 35-40 cm, după cum ne-a spus Ion Vasilescu, şeful domeniului schiabil din Buşteni.

Se schiază în condiţii excelente pe Kalinderu - pârtie destinată atât avansaţilor, cât şi începătorilor şi pe Kalinderu II, pârtie dotată cu instalaţie de nocturnă.

Domeniul schiabil de la Buşteni este deservit de un telescaun debraiabil care are o capacitate de transport de 1200 persoane/oră.

O cartelă valabilă pentru 5 urcări costă 60 lei pentru un adult şi 40 de lei pentru copii, o urcare costă 15 lei – adulţi şi 10 lei – copii, iar o cartelă de o zi este 150 de lei – adulţi şi 100 de lei – copii.

Staţiunea Buşteni deţine şi singurul Fun Park de pe Valea Prahovei, dotat cu o sanie-tobogan, carusel, snowtubing, pârtie sintetică de schi pentru începători şi o bandă transportoare. Instalaţiile funcţionează şi pe timpul nopţii, parcul fiind dotat cu nocturnă, iar tariful este acelaşi de anul trecut, adică 5 lei/tură.

100 cm de zăpadă la Azuga

În acest weekend, la Azuga se schiază pe Sorica şi pe Cazacu - Şcoală şi variantă. „Starea pârtiilor este foarte bună, iar stratul de zăpadă are între 40 şi 100 cm“, ne-a spus Vasile Richea, administratorul domeniului schiabil din staţiune.

Toate pârtiile din Azuga dispun de instalaţii de produs zăpadă artificială, tunuri şi lăncii, iar Sorica Teleschi are şi nocturnă.

Tarifele pentru instalaţiile de transport pe cablu sunt de 20 de lei, în cazul unei călătorii simple, pentru adulţi şi de 15 lei pentru copii, iar o cartelă de o zi costă 135 lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite