VIDEO Crin Antonescu: „PNL şi-a fixat un procent de 25% la europarlamentare. Este un obiectiv de dată mai veche“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu a vorbit la Ploieşti despre un procent de 25% la europarlamentare pentru PNL. FOTO Dana Mihai
Crin Antonescu a vorbit la Ploieşti despre un procent de 25% la europarlamentare pentru PNL. FOTO Dana Mihai

După ce, sâmbătă, Crin Antonescu a anunţat la Braşov că îşi va da demisia dacă PNL nu obţine 20% la alegerile europarlamentare, duminică, la Ploieşti, preşedintele PNL a spus că procentul fixat în urma discuţiilor din organizaţie este de 25%

Conducerea centrală a PNL a ales duminică Ploieştiul pentru prima lansare oficială, din campania electorală, a candidaţilor partidului pentru Parlamentul European.

Aproximativ 3.000 de persoane din Prahova, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa şi Teleorman au venit cu autocarele la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti pentru a-i susţine pe primii şase candidaţi de pe listele PNL: Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber şi Eduard Helvig, prezentaţi ca „euro campioni“.

Încă din timpul conferinţei, preşedinţii de organizaţii din judeţele care au trimis reprezentanţi la Ploieşti, dar şi cei şase candidaţi au vorbit despre un procent de 25%, fixat de PNL pentru alegerile europarlamentare, deşi declaraţiile oficiale din ultima perioadă, inclusiv cea de sâmbătă, de la Braşov, făcută de Crin Antonescu, se refereau la un procent de 20%.

„Nu eu, ca preşedinte ca partidului, am fixat un obiectiv de 25%. El este conturat de mai multă vreme, a fost fixat în urma unor discuţii cu toţi preşedinţii de organizaţii, este un obiectiv asumat în Biroul Politic Naţional şi este de dată mai veche. El a fost astăzi reconfirmat, iar preşedinţii de organizaţii din această parte a ţării care au fost prezenţi la Ploieşti l-au evocat“, a explicat mai târziu Crin Antonescu noul obiectiv, într-o conferinţă de presă.

„Dacă luăm sub 20% ştim toţi ce se va întâmpla“, a mai spus preşedintele PNL, făcând referire la declaraţiile din ultima perioadă că îşi va da demisia dacă PNL nu obţine un scor de 20% la europarlamentare.

„Dar dacă vom obţine peste 20%, va începe adevărata bătălie politică între ei (alianţa PSD-PC-UNPR – n.r.) şi noi. Iar PNL poate fi alternativa României în următorii ani“, le-a spus delegaţilor prezenţi la conferinţă Crin Antonescu.

lansare candidati pnl ploiesti foto dana mihai

Crin Antonescu a mai spus la Ploieşti că nu a luat şi nu va lua, încă, în considerare, o alianţă politică: „Partidul Naţional Liberal nu este şi probabil nu va fi multă vreme interesat de noi alianţe politice. Pentru noi este important ca partid să oferim o alternativă, dar atât în Parlament cât şi pe alt subiect politic major, dacă va exista dorinţa din partea altor forţe politice, din partea altor grupuri din societate de dialog sau acţiune comună nu vom închide niciodată această posibilitate“.

Klaus Iohannis, anunţat iniţial ca prezent la evenimentul de la Ploieşti, a lipsit „din motive întemeiate“.

Mai puteţi citi

VIDEO Crin Antonescu: Îmi dau demisia dacă PNL nu obţine un scor de 20% la alegerile Europarlamentare. Vremea alianţelor a trecut

PNL dă startul campaniei pentru europarlamentare. Crin Antonescu: Nu poţi să fii stat european fără a prospera

 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite