VIDEO Bunica Anei Maria Pătru, chemată ca martor în procesul nepoatei: „Sper să-i văd pe cei de la DNA la puşcărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunica Anei Maria Pătru şi procurorul Mihaiela Moraru Iorga au fost chemate miercuri, 4 octombrie, la DNA Ploieşti, ele fiind audiate în dosare separate.

UPDATE ORA 15.15: Mama Anei Maria Pătru a fost şi ea audiată miercuri la DNA Ploieşti miercuri, în calitate de martor. Şi ea, ca şi bunica, s-a prelevat de dreptul de a nu face declaraţii. Procurorii i-au adus la cunoştinţă că au pus sechestru asigurator pe apartamentul din Constanţa. Acest apartament face obiectul dosarului în care Pătru e acuzată că a luat 600.000 de euro mită.

UPDATE ORA 14.10 Veronel Rădulescu, avocatul Anei Maria Pătru, a declarat că Nicoliţa Siminescu s-a prevalat de dreptul de a nu da nicio declaraţie, dat fiind că este rudă apropiată cu inculpatul, iar Codul de Procedură Penală permite acest lucru. Avocatul a adăugat că, dat fiind că Ana Maria Pătru este acuzată de inducerea în eroare a organelor judiciare într-o cauză instrumentată de DNA Ploieşti, a decis să-i cheme ca martori pe Lucian Onea, procuror-şef, dar şi pe Mircea Negulescu, pentru a explica în ce constă fapta de care este acuzată Pătru. DNA a pus sechestru asigurator pe terenul de 1.000 de metri pătraţi aflat în proprietatea bătrânei. În ceea ce priveşte sosirea ambulanţei la DNA, reprezentanţii Ambulanţei au declarat: „La sediul DNA Ploieşti SAJ a intervenit pentru o pacientă de 87 de ani cu atac de panică. Pacienta nu a fost transportată la spital“. Surse judiciare au declarat că tot miercuri a fost citată în calitate de martor şi mama Anei Maria Pătru (foto jos, sursa foto Diana Frincu).

image

UPDATE ORA 12.05 Mihaiela Iorga Moraru a ieşit din biroul procurorilor. A ţinut să precizeze că din punctul sau de vedere, prezenţa ei astăzi la DNA Ploieşti este inutilă, pentru că răspunsurile la întrebările puse de procurori reies din documentele existente la dosar. 

Ambulanţa a fost chemată de Ana Maria Pătru pentru bunica sa în vârstă, care va fi tot astăzi audiată şi ea la DNA. Bătrâna urmează să ajungă la sediul instituţiei. Ana Maria Pătru, fosta Şefă a Autorităţii Electorale Permanente, plasată în control judiciar într-un nou dosar de corupţie. DNA o acuză pe Pătru că ar fi primit mită 600.000 de euro de la reprezentanţii unei firme de software. În schimbul banilor, Pătru ar fi promis că va interveni pentru ca o anchetă care viza societatea IT să fie soluţionată favorabil.

UPDATE ORA 11.50 În curtea DNA Ploieşti a venit o ambulanţă. La audieri se află procurorul Mihaeila Iorga Moraru, care a declarat la intrarea în sediul DNA că are probleme de sănătate. Un paramedic a intrat în incintă având geanta de intervenţie de urgenţă. 

Bunica Anei Mariei Pătru, la DNA Ploieşti: „Vreau să-i văd şi pe cei de la DNA la puşcărie“

În jurul orei 11, procurora Mihaiela Iorga a venit la DNA Ploieşti, neînsoţită de avocat. Ea a declarat că este în concediu medical, dar a adus acte doveditoare şi se va supune legii. 

„Am venit pentru că am fost chemată pentru că, conform Constituţiei, toţi suntem egali în faţă legii, deci era normal să mă prezint. Sunt dispusă la orice declaraţie. Înţeleg că este o calitate de martor pentru săvârşirea unor infracţiuni. Ştiu că este vorba despre o infracţiune de favorizare a făptuitorului şi un fals intelectual, dar nu ştiu în ce dosar“, a declarat Iorga.  

Digi24 a difuzat informaţia conform căreia Mihaiela Iorga a fost dimineaţa în audienţă la Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Reamintim că marţi Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis că procurorul Mihaiela Moraru Iorga - revocată din DNA în luna iulie - se va putea întoarce la Direcţia Naţională Anticorupţie.

image

Decizia este valabilă până când Curtea de Apel Bucureşti va soluţiona definitiv solicitarea procurorului de anulare a deciziei de revocare. 

Mihaiela Iorga Moraru la DNA Ploieşti Foto Diana Frîncu

image

Vom reveni cu amănunte.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite